ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Istoricul Marius Oprea s-a înscris în ALDE, organizația județeană Brașov, anunțul fiind făcut în cadrul unei conferințe de presă.

Concomitent cu acest act, Marius Oprea și-a dat demisia din PNL."De fapt, astăzi mi-am dat și formal demisia din PNL, fiindcă public mi-am anunțat demisia cu mai mult timp în urmă. Partidul Național Liberal nu mai reprezintă în momentul de față liberalismul în România. Cred că singura structură politică cu adevărat situată pe acest eșichier de dreaptă autentică liberală în România este ALDE, iar eu structural fiind un liberal, am luat decizia de a formaliza crezul meu politic”, a spus Oprea într-o conferință de presă.

Alături de Oprea, în ALDE s-au înscris și liderii Asociației  „15 Noiembrie” Marius Boieriu și Dănuț Iacob, doi dintre liderii revoltei de la Brașov din 1987.

Marius Oprea este doctor în istorie și scriitor, teza sa de doctorat având tema „Rolul și evoluția Securității” (1948-1964). A intrat în conștiința publicului prin tenacitatea cu care a căutat să inventarieze mormintele și rămășițele opozanților regimului comunist care au fost uciși de forțele de represiune de dinainte de 1989.