ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Donald Tusk ar trebui înlăturat din postul de președinte al Consiliului European dacă partidele de centru-dreapta care îl susțin vor insista ca unul dintre aliații lor să preia președinția Parlamentului European, a declarat, pentru ANSA, subsecretarul de stat pentru afaceri europene al Italiei, Sandro Gozi, potrivit agenției DPA. 

Reacția vine în contextul anunțului făcut de actualul președinte al legislativului UE, social-democratul Martin Schulz, care a declarat, joi, că renunță la funcție pentru a se reimplica în viața politică din Germania.

Conform unei înțelegeri încheiate după scrutinul europarlamentar din 2014 între principalele două grupuri europarlamentare - grupul Partidului Popular European și grupul Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților Europeni (S&D) - socialiștii ar trebui să cedeze popularilor președinția Parlamentului European (PE) la jumătatea legislaturii, adică în ianuarie 2017. Dacă Partidul Popular Europeni (PPE) dorește funcția de președinte al Parlamentului European pentru unul dintre reprezentanții săi, "va trebui să rediscutăm despre postul lui Donald Tusk. Nu se poate ca și Comisia Europeană, și Consiliul European, și Parlamentul European să fie conduse de către PPE", a spus Sandro Gozi.

În 2014, liderii statelor UE l-au desemnat pe conservatorul polonez Donald Tusk în funcția de președinte al Consiliului European, în timp ce italianca Federica Mogherini, reprezentantă a social-democraților, a devenit șefa diplomației UE. În același an, conservatorul luxemburgez Jean-Claude Juncker a devenit președintele Comisiei Europene, întrucât partidele care formează PPE au obținut cele mai multe mandate în Parlamentul European în urma alegerilor europene din 2014, conform Agerpres.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews