ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Koveși va candida la Președinția României, scrie Iulian Capsali în ultimul său editorial din România Liberă.

Acesta afirmă că revocarea șefei DNA a fost un „fapt firesc”, iar scenariul prevede ca Laura Codruța Koveși să candideze la șefia statului.

„Revocarea LCK trebuie luată ca un fapt firesc, mai ales că aceasta a încălcat Constituția, inclusiv prin începerea unei anchete penale asupra unui demers legislativ, caz care ne-a aruncat în subsolul dictaturilor militare din fostele colonii africane. S-au făcut, din partea DNA, presiuni împotriva unui judecător CCR, care s-a opus legilor cerute de Statul Paralel, prin care toată populația României ar fi trebuit să fie controlată total – Legile Big Brother. Pentru aceasta, judecătorul CCR Toni Greblă a fost ținut în cătușe și în arest, ca un infractor deosebit de 
periculos. 

Că acest simplu exercițiu de constituționalitate este văzut ca o calamitate, iar președintele Iohannis este diabolizat de fanatici, asta ține de patologia exercițiului puterii pe meleagurile noastre, opera unui deceniu de abuzuri ale președintelui Traian Băsescu, continuate de un Golem care a început să funcționeze autonom. 

Poate fi, în acest context, Laura Codruța Kövesi un viitor președinte de stat, așa cum își dorește „intelectualul civic" Gabriel Liiceanu?  În februarie a.c., la întrebarea dacă este doamna Kövesi prezidențiabilă, acesta a răspuns iute: „Din plin!". Și eternul candidat la Nobel Mircea Cărtărescu a declarat efuziv, după revocarea acesteia, pe contul de Facebook: „Dacă vei candida vreodată la președinție, voi fi primul care te va vota".  

Discursul de plecare al fostei șefe a DNA arată că intențiile sunt evidente. De altfel, aripa iacobină a societății românești vede în ea – așa cum a văzut și în Monica Macovei acum câțiva ani – o soluție de rezolvare a pericolului reprezentat de „ciuma roșie", care este eminamente „coruptă".

Dacă va candida, va avea cu siguranță sprijinul corporațiilor, cele care au fost constant ocolite de anchetele DNA, celebrele afaceri Microsoft sau EADS, prin care Statul Român a fost păgubit de un miliard de euro, fiind atinse marginal și anchetele îngropate. Despre alte afaceri, în fapt „țepe" date de corporații, cum este cazul Bechtel, care ne-a construit cea mai scurtă și scumpă autostradă din lume (peste 23 milioane de euro/kilometru), nu s-a mai auzit nimic.

România, un stat în care pentru sprijinirea ideii de „corupție endemică" au fost sacrificate libertatea, sănătatea și imaginea (viață socială, de familie) a mii de persoane, marea majoritate nevinovate (așa cum arată achitările în avalanșă din ultimele luni), devenise un Disneyland stalinist, în care actul de justiție era discreționar, făcut la televizor, cu dezvăluiri din dosare în presă, cu o arhivă SIPA violată de jurnaliștii Statului Paralel, în care deciziile erau luate înainte de consumarea actului de justiție”, a scris Iulian Capsali în România Liberă.