ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul publicist Iulian Capsali anunță că va protesta, vineri 12 aprilie, de la ora 13:00 în fața Parchetului de pe pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru a protesta împotriva prezenței lui Augustin Lazăr, în fruntea instituției.

Demersul său vine după ce Augustin Lazăr a fost acuzat de mai mulți deținuți politici că a fost liderul unei comisii de la închisoarea Aiud, înainte de 1989.

„Deși în cazul său probele sunt absolut indiscutabile, iată cum un fost aparatcic al terorismului de stat comunist, care a activat inclusiv în comisiile de eliberare condiționată de la Aiud unde asculta de ordinele Securității, pus în funcția de Procuror General de Johannis în locul lui Tiberiu Nițu (căruia i s-a înscenat un proces în 2016), este apărat de "elitele anticomuniste", care-i găsesc incredibile circumstanțe atenuante. Procurorul general este ocrotit chiar de un partid "istoric" ca PNL-ul, ai cărui lideri interbelici au pierit inclusiv în teribila închisoare ridicată de împărăteasa Maria Tereza. Reamintesc ca PNL face parte din "opoziția" la "ciuma roșie", iar Ludovic Orban își arată dimensiunea ori de câte ori este scos din pantalonii Sistemului.

Imaginați-vă dacă era în această postură Tudorel Toader sau Gheorghe Stan, șeful Secției pentru investigarea magistraților - care, apropos, este un organism total necontrolat politic, iar asta scoate din minți vocile securiste din spațiul public. Ar fi răsunat văzduhul de protestele #rezist, nu?

Nu deranjează faptul că un V. Tismăneanu, care a supt bolșevismul din familie și este spiritus rector al unui site extremist și antiortodox ca ILD (care nu scoate o vorbă pe subiect, evident), scoate panseuri de tipul "Augustin Lazăr simbolizează valorile societății deschise" (sic!). Asta era de așteptat. Nici că este apărat de USR/PLUS, creații ale serviciilor de conivență cu organizațiile Soros. Interesant este că toate cârtițele securiste din spațiul public, inclusiv cele "ortodoxe", anticomuniștii cu patalama, foști jurnaliști, pensionari ai postului "Europa Liberă", inclusiv legionaroizii construiți de sistem, îl APARĂ pe Augustin Lazăr (după ce au fost activați la vreme ca să o susțină pe Monica Macovei și partidul ei de mucava acum câțiva ani și după ce înainte i-au făcut hatârul 10 ani incontinentului Băsescu și camarilei din jurul Elenei Udrea), iar asta nu arată altceva decât profunzimea cu care a fost infiltrată societatea românească în toate țesuturile ei, inclusiv cele "conservatoare", de către Statul Paralel.

Să nu uităm un lucru esențial: Augustin Lazăr a semnat personal protocolul secret cu SRI.

Ca să închei, vă conjur ca mâine, indiferent de vreme, să veniți alături de mine ca să protestăm împotriva faptului că fostul procuror comunist Augustin Lazăr, "rotiță" din perioada totalitară, este încă la vârful Parchetului General. De unde speră să iasă la termen, probabil, în timp ce totul va fi uitat. 
Fac această strigare și în urma mizerabilei conferințe de presă, în care Lazăr nici măcar nu a pronunțat numele lui Iulius Filip, eroul anticomunist care își trăiește în aceste zile ultimele clipe și care nu a fost eliberat din închisoare în urma a două intervenții făcute de fostul șef al Comisiei de eliberări din Penitenciarul Aiud. 
 
Vă chem mâine la ora 13 în fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, aflat în piața din fața Casei Poporului (Palatul Parlamentului), mai exact pe Bulevardul Libertății nr. 12, ca să spunem că, la 30 de ani de la revoltă anticomunistă a tinerilor de atunci, Augustin Lazăr, "rotița" reconvertită a aparatului globalist care sufocă România după dictatura comunistă, trebuie să plece! Un individ de această factură joasă este o vulnerabilitate enormă pentru suveranitatea țării și libertatea noastră”, a anunțat fostul director al României Libere.