ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Capitolul despre România al ultimului raport al Departamentului de Stat al SUA uimește „tot atât de tare ca și faptul că aceeași instituție încă păstrează în funcție un ambasador care a încălcat toate normele și convențiile diplomatice și a suflat în pânzele Statului Paralel, devenind unul dintre cei mai vocali susținători ai poliției politice instituite la noi, dar și ai „revoluției culturale" sexomarxiste”, scrie Iulian Capsali în România Liberă.

 „Citind raportul, mai că te întrebi, cu o disimulată naivitate, care sunt sursele unui asemenea rechizitoriu. A fost inspirat sau chiar adnotat cu sobrietate de un Mălin Bot în tandem cu Cosette Chiricau, agrementat apoi cu fragmente din filozofia politică ascuțită în întrunirile de taină cu gen. Coldea ai unor Tăpălagă sau Dogioiu?”, se întreabă regizorul.

Capsali citează interviul pe care ziaristul Jacob Grandstaff l-a acordat ActiveNews, în care acesta din urmă a evaluat ideologia Departamentului de Stat.                          

„Nu poți să nu te întrebi de ce Departamentul de Stat preia la virgulă opiniile progresiste ale celor care au direct de-a face cu mișcarea globalistă, esență revoluționară distilată în retortele rețelei Soros ce a împânzit toată lumea, diseminând ideile unei noi ordini planetare. Răspunsul îl găsim într-un excelent interviu luat de site-ul ActiveNews unui jurnalist american care cunoaște bine realitatea românească, dar și culoarele politicii americane. Jacob Grandstaff, fost asistent al președintelui George W. Bush, precizează: „Activitatea ambasadei de la București și de oriunde este condusă de Departamentul de Stat, iar ideologia dominantă este foarte apropiată de cea a lui Soros. Mai bine spus, este aliniată cu ideologia Partidului Democrat, acolo unde Soros este în extrema stângă a acestuia... (iar) majoritatea personalului din Departamentul de Stat este formată din democrați. Cineva din Administrația SUA mi-a spus că e vorba despre 80-90%, deci e vorba despre zeci de mii de oameni". Jurnalistul american conchide: „În ultimii 10 ani, Departamentul de Stat a tratat România CA PE O COLONIE" (subl. mea).


Iată cum, rapid, se face lumină asupra subiectului și se explică de ce Ambasada SUA a organizat chiar de curând o întâlnire de educație sexomarxistă în Vrancea, de ce ridică steagul curcubeu al revoluției LGTBI pe frontispiciu în timpul săptămânilor gay, de ce proiectează filme cu tematică homosexuală în Muzeul Țăranului Român ș.a.m.d., dar și de ce susține structura Statului Paralel, cea care sufocă democrația în România”, notează editorialistul RL.
 
În final, Capsali afirmă că soluția este cea propusă de jurnalistul american: „soluția demnității. Nu se poate schimba această situație – care își are precedentul istoric în ocupația sovietică din anii ’50 – fără ca să ne dorim asta. Faptul că acest rușinos Raport a fost tratat cu o asurzitoare tăcere de către vârfurile politice românești denotă că nu putem avea așteptări de la indivizi care luptă exclusiv pentru mize mărunte”.