ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


M-am abținut să fac, în zilele de mare praznic ale Nașterii Domnului, comentarii politice. Aș fi păstrat acest statu quo în continuare, dacă nu mă izbea această intervenție a Danei Budeanu, preluată copios de presa locală. Că este o trompetă pesedistă, asta o știe oricine-i urmărește postările. De altfel, Firea a pierdut primăria pe mâna ei, când a fost lăsată ca principal vector de campanie al candidatei PSD.

Acum însă, Dana Budeanu, așa prăfuită de pesedism pe genunchi cum este (repetă des faptul nu există Stat Paralel și serviciile nu au treabă cu puterea, România fiind condusă, după părerea dumneaei, de acoperitul Ciolacu:), este folosită de Sistem ca berbece împotriva unui partid - AUR - care a rămas singur ca să facă opoziție. Bună sau proastă în viziunea unora sau altora - după părerea mea, chiar dacă stilistic pot avea rezerve, foarte eficientă.

Sigur că și USR-ul este în opoziție, dar actuala guvernare poate să pară moderată în comparație cu extremismul globalist al acestei încropiri realizate de SRI - aripa Coldea și a serviciilor externe străine, mai ales franceze (un motiv, pe lângă cele economice, pentru care un șef de servicii secrete ca acest năimit a fost decorat de alt stat - Franța - cu distincția de Cavaler al Ordinului National al Meritului).

Bref, atacul Danei Budeanu, bine rostogolit în media, vine pe un fond foarte clar politic: PSD este incomodat de ascensiunea AUR.

Prin cooptarea fiului de torționar bolșevic Rafila, reprezentant al OMS, și a bio-teroristului medical Streinu Cercel (vedeți declarațiile catastrofiste cu milioane de morți din timpul gripei porcine și aviare, dar și manipularea morții actorului Toni Tecuceanu), PSD a intrat în logica liberticidă a pseudo-pandemiei impuse de plutocrația mondială, cu nazi(green)pass-ul ca instrument de disoluție socială.

Momentan, de frica pierderii complete a bazinului electoral și a tensiunilor sociale, "șeful României" Ciolacu pertractează pe marginea pașaportului covid.

Pe fond însă, Dana Budeanu atacă de pe poziții "moderate", nu doar partidul AUR, a cărui ascensiune este văzută ca un pericol pentru că mușcă din electoratul suveranist al PSD-ului, ci un întreg weltanschauung identitar, despre care afirmă că ar fi fost "răpus în secolul XX". Nu l-a răpus nimeni, stimată doamnă, deși au fost tentative asemenea celor actuale. După ce naționaliștii au fost încarcerați, torturați și uciși de bolșevicii de rit moscovit - care slujeau tot unui tip de globalism ideologic -, naționalismul a devenit politică de stat în perioada Ceaușescu, ce îl preluase de la Gheorghiu Dej, dar a eșuat într-un cult grotesc al personalității, care a și creat un tip de aversiune la fenomen.

După căderea comunismului, PNȚ-ul a avut accente naționaliste ce decurgeau firesc din trecutul istoric al partidului, dar a fost cantonat eclezial (greco-catolic), fapt care a dus, laolaltă cu incapacitatea de a da un răspuns economic, altul decât neoliberalismul, la dispariția de facto a partidului.

Naționalismul vituperant centrat pe liderul Vadim Tudor (PRM), lipsit de soluții și pur demagogic, a fost controlat și dus de servicii într-o zonă dificil de acceptat pentru o mare masă de români. Acesta a fost motivul pentru care nici nu a avut tracțiunea care ar fi putut face din partid unul care să domine viața politică după '89, precum PiS (Polonia) sau FIDESZ (Ungaria). Fire dificilă, Vadim nu a atras personalități și partidul a devenit irelevant cu timpul, dispărând după decesul "Tribunului".

PNL-ul după revolta din' 89 a mers pe calea compromisului tătărăscian și a susținut măsuri antinaționale, mai ales după fuziunea dictată extern cu PDL-ul. Rudimentele brăteniste, care declamau un suveranism pe formula "Prin noi înșine" și se pronunțau împotriva corectitudinii politice, au devenit astăzi partizanele dictaturii biomedicale.

Frica Sistemului globalist, căreia îi dă glas Dana Budeanu din perspectivă pesedistă, este ca România să-și regăsească suflul care să o ducă în albia ei naturală, mai ales că AUR, conștient că-i este imposibil să-și gestioneze singur succesul, are inițiativa unei largi coaliții conservatoare. Ceea ce ar duce PSD-ul într-o zonă ceva mai depărtată de miezul puterii.

Oricum este ridicol să spui că AUR este controlat dintr-o anumită "pădure" (SIEmion), când ai în partid lideri ca Ciolacu, Grindeanu, Tudose, Stănescu eiusdem farinae.

Cât privește patriotismul "luminat" al găștii pesediste, versus cel "primitiv" promovat de AUR, pe placul "mărunțimii" și "sărăcimii", acum după ce absolut toți suveraniștii au fost rejectați din PSD și partidul a fost fagocitat de "pădurarii" Sistemului, el are consistența unui om de zăpadă care se topește la prima suflare caldă a corporatocrației. Ca o simplă observație, este recurent disprețul greu disimulat al Danei Budeanu, conectată la cercurile "nouveau riche", față de "sărăcime", care mă face să retrăiesc același dispreț neoliberal-corporatist al "elitelor" băsiste.

Și apropos, că tot am ajuns la subiect, nicăieri nu am văzut la AUR o dorință autarhică dominantă, care ar rupe România de Occident (UE), așa cum scrie Dana Budeanu, speriată că România nu ar mai avea de unde să se împrumute financiar.

Problema României este că s-au făcut împrumuturi colosale în acești doi ani precum și sub guvernarea Boc - Băsescu, mai mari decât cele făcute de Ceaușescu prin care a industrializat țara.
Nimeni nu știe unde s-au volatilizat aceste sume cu care puteai să refaci agricultura, industria și recapitaliza băncile naționale, puteai reface căile ferate și umple țara de autostrăzi. Practic, împrumuturile au fost făcute de aceste guvernări trădătoare, anti-naționale, tocmai pentru ca România să fie prinsă în plasa corporatocrației bancare, pentru demantelarea completă a suveranității, puțină câtă mai era. Toată povara împrumuturilor va cădea inclusiv pe copiii noștri.

"Era globalizării" despre care vorbește entuziasta creatoare de modă - care îmi aduce aminte de "Era socialistă", revista CC al PCR -, este moartea libertății individuale și transformarea lumii într-un imens lagăr pe model sino-australian, iar Uniunea Europeană este anticamera disoluției statelor naționale. Corporațiile sunt vinovate, prin acapararea politicului, a presei și a serviciilor, de lichidarea economiei locale și de anomia socială, adusă de revoluția sexo-marxistă și "cultura" woke.

Cine crede că poate coabita cu aceste direcții ideologice, îi reamintesc faptul că asta au crezut și menșevicii în timpul Marii Revoluții, sau grupările desprinse din PNL (aripa Tătărascu) și PNȚ (aripa Anton Alexandrescu), care au făcut coaliție cu bolșevicii, respectiv Partidul Comunist. Au sfârșit în cel mai bun caz derizoriu, dacă nu cu un glonț în loc de decorație, în piept.

Poate că noi, săracii, suferim de "prostie fără margini", dar mai cunoaștem ceva istorie.

Și nu suntem dispuși, vorba lui Santayana, ca să o repetăm..

Ce a scris creatoare de modă și vorbe: