Publicistul Iulian Capsali a comentat recenta speculație conform căreia PSD ar urma să anunțe că va trece la grupul conservatorilor europeni, știre lansată de către siteul Știripesurse. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a infirmat zvonurile.

Capsali, fost candidat la europarlamentarele din 2014, a afirmat că este mai bine așa, deoarece PSD este un „partid, mare, docil și mediocru”.

Editorialistul României Libere consideră că e mai bine ca PSD să-și asume identitatea socialistă.

„Am citit astăzi că Liviu Dragnea vrea să dea în judecată situl Stiripesurse, în urma apariției unei informații conform căreia PSD ar putea părăsi Partidul Socialiștilor Europeni și s-ar afilia la Conservatori (ACRE).


Dom'le, sincer să fiu, pe mine știrea asta mă mulțumește. 
PSD este o minciună doctrinară, cum am mai spus de atâtea ori. Deși are un electorat conservator, el nu poate ieși din matca unei flexibilități care frizează șarlatania. Politicile economice sunt pur neoliberale, cu o lipsă crasă de viziune în zona agro/sătească (acolo unde primarii țin în șah masa de votanți cu ajutoare și muncă pe terenurile arendate), incapabili să oprească vânzarea pământurilor către străini. În Parlamentul European, votează toate legile și rapoartele sexomarxiste, alături de pegra progresistă (verzii). Au susținut (interesat) Biserica, fiind și singurul partid care are structuri în cele mai îndepărtate colțuri din țară. Slavă Domnului că au făcut-o și așa, că opoziția - PNL care a baleiat intre progresism și mai ales USR-ul lui Soros - sunt anticlericale în substanța lor sereistă.

În chestiunea Justiției și a Statului Paralel, s-au trezit când ștreangul deja îi făcea își holbeze ochii și să-și dea duhul, ALDE - Tăriceanu fiind mult mai fermi în chestiune. În afară de Liviu Pleșoianu și acum de raportul devastator al lui Tudorel Toader în chestiunea DNA, restul chițăie. Nu mai vorbesc de trădătorul și acoperitul Ponta, cel care a jucat la două capete fiind înghițit în stomacul Statului Paralel, după ce l-au șantajat la greu, implicându-i și mama în cercetări grosolane, tot cu mâna cuibului mafiot din DNA Ploiești, brațul politic scârnav al Laurei Codruța Kövesi. Este cel care a distrus USL-ul (împreună cu cozile de topor securist-sorosiste din PNL, care l-au săpat masiv pe inconsistentul Antonescu), și l-a cauționat la Bruxelles pe Băsescu, după un Referendum pe care acesta îl pierduse. Este cel care, la alegerile pentru PE din 2014, a promis stăpânilor externi că România nu va trimite niciun eurosceptic în forul european.

PSD este un partid mare, docil și mediocru.

Decât o spoială de conservatorism, mai bine lipsă. Ce legătură este între PSD și PiS din Polonia? Niciuna. Las' să stea unde le e locul, la Socialiști. Și să apară un partid care să întrunească sufragiile conservatorilor născuți, nu făcuți în eprubetă”, a spus Iulian Capsali.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews