ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria din Târgu-Jiu, condusă de Florin Cârciumaru, lider PSD Gorj, a plătit aproximativ 100.000 de euro pentru bradul de Crăciun ce va fi amplasat în centrul orașului. Presa locală arată că un astfel de brad nu poate să coste mai mult de 10.000 de euro.

La Târgu-Jiu, în această iarnă va fi aprins cel mai scump brad de Crăciun din România. Primăria Târgu-Jiu a plătit pe el 100.000 de euro.

Achiziția s-a făcut prin selecție de ofertă, iar inspectorii Curții de Conturi verifică acum dacă a fost încălcată legea.

Până acum în Târgu-Jiu, bradul împodobit de autoritățile locale era artificial și avea o înălțime de 15 metri. Fusese oferit gratuit de o firmă de instalații electrice din țară.

Primăria Târgu-Jiu a considerat, însă, că acesta este demodat și a demarat achiziția unui alt brad.

În final, a ales cumpărarea celui mai scump brad de Crăciun din România.

Are o înălțime de 22 de metri, un diametru de 9 metri, este confecționat din structură metalică și împodobit cu 8.000 de leduri. Are, de asemenea, și un sistem de sonorizare.

Pentru el, Primăria Târgu-Jiu a plătit 100.000 de euro.

Când au aflat prețul, louitorii din zonă s-au arătat nemulțumiți având în vedere că în Târgu-Jiu există cartiere în care oamenii se încălzesc cu lemne, pentru că nu există gaze și nu au canalizare

După ce informațiile privind costul bradului de Crăciun au apărut în spațiul public, inspectorii Curții de Conturi au decis verifiarea achiziției.

Totodată, pe o pagină locală de media se vehiculează chiar informația că bradul „cumpărat” în acest an, ar fi exact același de anul trecut.