ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Alba Iulia a încheiat judecarea procesului în care președintele Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat când era primar la Sibiu, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor. Instanţa urmează să ia o decizie pe 10 iunie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a spus că instanţa a încheiat judecarea dosarului în care preşedintele a solicitat anularea raportului de evaluare întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, prin care constatase încălcarea legislaţiei în domeniul conflictului de interese.

Miercuri, Curtea de Apel Alba Iulia a reluat discuţiile în procesul în care Klaus Iohannis a contestat raportul ANI privind un conflict de interese în care s-ar fi aflat şeful statului în perioada în care a fost primar al Sibiului, legat de un contract cu tipografia Forumului Democrat al Germanilor, potrivit digi24.ro.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia declara că preşedintele Klaus Iohannis a depus contestaţia imediat după raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, care stabilise că, în calitate de primar al municipiului Sibiu, ar fi încălcat legislaţia cu privire la incompatibilitate şi conflict de interese, deoarece Primăria Sibiu a încheiat un contract de informare şi publicitate cu Tipografia Honterus care aparţine Forumului German din România, iar organizaţia era condusă la acea dată de edil.