ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România este pregătită să preia președinția Consiliului UE, chiar dacă mai există divergențe privind respectarea statului de drept, a declarat, miercuri, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, la finalul întâlnirii cu premierul Viorica Dăncilă.

„Am văzut azi cât de bine sunt pregătiți miniștrii în domeniile lor (…) Se întâlnesc în multe puncte programul comisiei și guvernului român. Mai sunt puncte cum ar fi statul de drept, dar acest lucru nu presupune președinția Consiliului UE", a declarat Jean Claude Juncker.

„Intenția mea e ca România să devină membru al Schengen (…) Nu aș dori să îmi închei mandatul înainte ca România să devină membru Schengen”, a adăugat Juncker.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a susținut că în România este respectat statul de drept.

„Șeful Executivului român a evidențiat, totodată, principalele provocări pe care Președinția română va trebui să le gestioneze: ieșirea Marii Britanii din UE, negocierea Cadrului financiar multianual și subiectul migrației. În acest context, premierul a întărit importanța cooperării strânse cu instituțiile europene, în special cu Comisia Europeană, pentru obținerea de rezultate și asigurarea unui mandat de succes.

Nu în ultimul rând, prim-ministrul Viorica Dăncilă a exprimat speranța că Summit-ul UE, organizat în luna mai la Sibiu, va confirma atașamentul general pentru ideea unei Europe unite, consolidate și eficiente și va oferi principalele orientări strategice pentru viitorul Uniunii”, a informat, miercuri, biroul de presă al Guvernului.
Reuniunea comună a Guvernului României și a colegiului Comisarilor, organizată în mod tradițional înaintea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către un stat membru, a avut loc astăzi la Bruxelles.
Principalul obiectiv al întrevederii a fost acela de a prezenta liniile majore ale Programului de priorități în perspectiva Președinției române a Consiliului UE . În același timp, reuniunea a oferit ocazia realizării unui schimb de opinii cu membrii colegiului pe principalele tematici europene.