ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu scrie, într-un editorial publicat pe blogul său, că președintele Klaus Iohannis se mândrește acum cu schimbarea Guvernului Dăncilă deoarece acesta ar fi singurul succes pe care l-a avut în cei cinci ani de mandat, și că motivul pentru care Guvernul Orban a fost învestit atât de repede ar fi pregătirea „operațiunii Klaus Iohannis – președinte din primul tur”. 

„Incredibilul s-a produs! Deși Pro-România a refuzat în chip official să voteze Guvernul PNL, mai mulți parlamentari Pro, alcătuind Unitatea SRI mobilă (au trecut de la PSD și ALDE la Pro și acum vor trece la PNL), sub conducerea de mult deconspiratului Mihai Tudose, premierul care umbla public peste tot cu chestia aia în gură, au spart frontul și partidul și au votat pentru Guvernul Meu Doi. Deși le-au fost alături și cîțiva parlamentari PSD, dintre cei recrutați de SRI din rîndul muncitorilor manuali, imaginea a fost cea a unui Pro România care face parte, peste voința lui Victor Ponta din noua coaliție majoritară.

Desigur, noii cîntăreți la cobză ai mandolinistului Ludovic Orban, cu Traian Băsescu în frunte, pun trecerea Guvernului pe seama marelui om politic, pînă mai ieri, pentru aceeași cîntăreți, o zdreanță.

În realitate, Guvernul a fost investit, sfidînd matematica parlamentară, în urma Operațiunii, initiate de Generalii din Camarila cu epoleți de la Cotroceni : Klaus Iohannis – președinte din primul tur”, este de părere ziaristul Ion Cristoiu.

Acesta consideră că Sistemul împuternicit de Traian Băsescu se pregătește să implementeze „Operațiunea Klaus Iohannis – câștigător din primul tur”, având în vedere obținerea de către Iohannis în primul tur al alegerilor prezidențiale a unui scor de peste 50% din cei care s-au prezentat. Ulterior, aceste cifre vor fi înfățișate propagandistic drept o victorie a lui Klaus Iohannis încă din primul tur.

„Și perioada premergătoare primului tur al prezidențialelor din 2019 are drept notă definitorie explicarea multor momente de pe scena publică prin punerea în aplicare a unor strategii electorale.
În cel de-al treilea mandat al lui Traian Băsescu, pentru că așa putem semnifica primul mandat de președinte al lui Klaus Iohannis, Sistemul și-a exersat în fine puterea dobîndită sub fostul președinte.
Prin urmare, prezidențialele din acest an sînt dominate de Operațiunea Klaus Iohannis – cîștigător din primul tur. Nu e vorba de declararea ca președinte după primul tur, deoarece prezența nu poate fi atît de mare încît să asigure peste 50% din cei înscriși pe listele de alegători. E vorba de obținerea unui scor de peste 50% din cei care s-au prezentat. Propaganda, prin presa ofițerilor acoperiți, dar și prin purtătorii prezidențiali de mesaje, ar consta în înfățișarea lui Klaus Iohannis drept învingător din primul tur. La o posibilă obiecție a unora, se va preciza că doar o chichiță constituțională a împiedicat transformarea scorului de peste 50% în proclamarea drept președinte din chiar primul tur.

Momentul de luni, 4 noiembrie 2019, din Parlament trebuie judecat din acest punct de vedere”, atrage atenția Ion Cristoiu.

El consideră că au fost activați trădătorii din partidul Pro România și nu cei din P.S.D., pentru a se evita o lovitură dată Vioricăi Dăncilă, deoarece „Klaus Iohannis are nevoie ca de aer de Viorica Dăncilă în turul al doilea”, pentru a câștiga alegerile în detrimentul acesteia.

„A venit rîndul votului de investitură a guvernului Ludovic Orban. Programul acestui guvern stă sub semnul campaniei electorale a lui Klaus Iohannis. Deși practic, Guvernul Orban are doar un an de existență, programul politic e o succesiune de proiecte faraonice. Votul de investitură a stat sub semnul a două opțiuni pentru Klaus Iohannis: Ședința să nu aibă loc din motive de cvorum; Ședința să aibă loc și guvernul să treacă.

Prima opțiune avea avantaje și dezavantaje. Avantajele constau în mobilizarea electoratului de Dreapta sub semnul puterii pe care o mai deține PSD. Asta deoarece PSD a anunțat că nu va fi prezent în sală pentru a asigura cvorumul. Dezavantajul consta în faptul că eșecul putea fi perceput drept neputința lui Klaus Iohannis de a îngenunchia PSD.

A doua opțiune avea și ea avantaje și dezavantaje. Avantajul consta în înscrierea unui nou succes al lui Klaus Iohannis în lupta împotriva PSD. Dezavantajul consta în lovitura primită de Viorica Dăncilă prin trădările din PSD. Klaus Iohannis are nevoie ca de aer de Viorica Dăncilă în turul al doilea.

S-a ales la urmă varianta trecerii Guvernului.

Pentru a se evita trădarea din PSD, au fost activați ofițerii acoperiți din Pro România. Victor Ponta a declarat că parlamentarii Pro România nu vor fi în sală pentru a asigura cvorumul. Parlamentarii puteau fi prezenți în sală, sfidînd ordinele lui Victor Ponta, fără a se anunța în prealabil. Mihai Tudose, un politician care nici măcar nu se mai ascunde că e un ofițer acoperit, a ieșit public luni dimineața, pentru a-i îndemna pe parlamentarii Pro România să voteze noul guvern. I s-au alăturat alți lideri Pro România cărora li se văd epoleții chiar și sub duș, deoarece sînt adînc încrustați în piele. 

De ce a fost nevoie de asta? Pentru a evita lovitura dată Vioricăi Dăncilă. Trădarea a venit dinspre Pro România. S-a îndeplinit și un alt comandament dat de Servicii:
Executarea lui Victor Ponta.

Spre satisfacția lui Klaus Iohannis, dar și a Vioricăi Dăncilă”, concluzionează jurnalistul Ion Cristoiu în analiza pe care o puteți citi integral pe blogul lui