ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Mirel Curea a dezvăluit, într-un editorial din Evenimentul Zilei, că Marian Munteanu, fost lider al studenților bucureșteni din anii '90, se pregătește pentru a intra în viața politică. Munteanu ar fi împins în față de ofițerii acoperiți din presă.

"Păi de ce ar avea cineva, ceva cu un actor care vorbește frumos despre România, despre români, despre istoria lor și despre Dumnezeu, aș putea fi întrebat. Păi, face toate astea în niște locuri în care, ca să-l asculte, oamenii cumpară bilete și, astfel, actorul câștigă bani, mi s-ar putea răspunde. Așa, și, ce este în neregulă aici, aș continua eu, trebuie să o facă gratis, nu câștigă niște bani cinstiți, îi ia de la gura copiilor, de la buget, de la școli-spitale-catedrale? Pe cine deranjează, de fapt, actorul, de ce s-au repezit plutonierii de presă pe el? Pentru cei ca mine, care îl consideră cam cabotin, cam închipuit, dar benign, soluția este clară, nu ne ducem la show-urile lui. Cu ce altceva deranjează brusc? Odată căutat răspunsul, lucrurile încep să capete înțeles.


Concomitent cu eforturile plutonierilor detașați în Garnizoana Presă de a-l anula pe actor, alți plutonieri se străduiesc să-l reșapeze pe Marian Munteanu, să-l remoșească, să-l recomande drept un ideal lider al tinerilorfrumoși cu care, dar mai ales în numele cărora, Statul de Drept a avut multe realizări democratice, de la pusul unei marionete autiste în fotoliul Cotrocenilor, până la instalarea unui guvern care nu reprezintă pe nimeni din interiorul granițelor României. Clar, se pot face multe în numele tinerilorfrumoși, dar și mai multe s-ar putea face dacă li s-ar pune și un comandant, mai ales ca vine anul 2016, unul electoral, în vederea căruia, totuși, nu poate fi arestată chiar toată lumea care stă în calea Statului de Drept.

Potențialul ăsta lider se tot oferă, Marian Munteanu tot spune că s-ar băga, deci clar, va fi băgat, altfel n-ar tot arde-o aiurea pe la televiziuni oferindu-se întruna. Personajul Marian Munteanu este unul consacrat pe liniile de curent ale naționalismului ortodox. Adică, este știut drept un patriot cu mare credință în Dumnezeu. Prestațiile sale din anul 1990 și încă ceva după, până să se apuce de afaceri, în tonurile astea l-au conturat. Pe zona asta, însă, actorul Dan Puric îl surclasează net, îl face „marț”, aici Marian Munteanu nu are loc, nu are scule. Drept pentru care, tablagiii de presă cu o mână îl flutură pe Marian Munteanu, la fel cum l-a fluturat acum niște ani și Virgil Măgureanu, iar cu alta îl discreditează pe Dan Puric, chiar și cu ciorbele ajunse piftii râncede de la sleială, din bucătăria la minut, vastă și generoasă, a moralistului național, Andrei Pleșu", scrie Curea în EVZ. 

Fostul lider al studenților bucureșteni, Marian Munteanu, a apărut din nou în atenția opiniei publice, după ce a fost invitat la finele anului trecut, de mai multe ori, la Realitatea TV.