ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Narcis Daju a postat joi pe contul lui de social media o opinie despre scorul electoral al USR-PLUS care, aparent, nu se bazează pe vreun program constructiv, ci pe evidențierea defectelor actualei guvernări, mizând pe frustrările românilor și practicarea votului negativ.

„Dan Barna și Dacian Cioloș se comportă ca doi stăpâni de fântâni arteziene, în deșert.

Deși se pretind aliați, fiecare se laudă că apa lui e mai rece și mai minerală, dar, al dracului strop, nu-l aruncă înspre români.

Se uită, însă, înspre copiii leșinați, și clamează: PSD-ul v-a tăiat apa, PSD-ul v-a tăiat apa!

Scorul electoral al USR PLUS se bazează exclusiv pe faptul că Barna, Cioloș și ai lor ne lasă singuri, cu PSD-ul.

Cu cât românii sunt mai singuri, cu atât batjocura și abuzurile dinspre PSD cresc exponențial.

Din această suferință rezultă votul negativ, anti-PSD, care se duce invariabil către USR și PLUS. Căci se știe, deja, până în ultimul cătun, pe bună dreptate: PNL = PSD = aceeași mizerie.

Asta-i legitimează pe Barna și Cioloș ca lideri politici: suferința pe care PSD-ul o provoacă românilor, o suferință care se transformă în voturi pentru USR și PLUS.

Și Barna, și Cioloș vorbesc despre situația din România corect gramatical. Asta-i deosebește de Dăncilă. Dar nu e de ajuns, fiindcă și Barna și Cioloș vorbesc despre România și despre români din avion. De pildă, justiția e în regulă și nu trebuie să ne atingem de ea. E nevoie s-o lăsăm așa, „independentă”. Nici măcar să nu cuvântăm despre judecători și procurori, c-o luăm pe urmele Antenei 3, și nu e bine.

Eu știu exact cum ar conduce Barna și Cioloș țara asta. E de ajuns să mă uit ce filiale - și cu ce ciudați marginali și șterși - au încropit în Gorj. La USR au un singur membru, fiu de fost președinte de Tribunal, care se chinuie să rămână singur, fiindcă e un singur post de deputat eligibil, pentru USR, în Gorj. Iar la PLUS nu e nimeni.

Totuși, aceste ficțiuni adună voturi, tocmai pe algoritmul descris mai sus. Din suferința românilor, pe care ei îi lasă singuri cu PSD-ul.

Sunt de acord că nimic nu poate face mai mult rău României decât PSD-ul, și firește că n-aș vota niciodată această nenorocire care se autointitulează partid.

Dar nu pot să nu-mi amintesc că guvernul a fost condus și de niște prim-miniștri mai curăței și neagramați, ca Mihai Răzvan Ungureanu și Dacian Cioloș, care, chiar dacă n-au pus atâția imbecili stridenți în funcții publice, așa cum face PSD-ul, au avut ca principală grijă să nu deranjeze mafia care este încrustată în instituțiile statului român.

Cu Cioloș și cu Barna tot ce reușim e să pierdem timpul nostru, din ce în ce mai puțin, și al României.

Când l-am votat pe Iohannis, cel puțin am sperat, în subconștient, că ne iau nemții sub aripa lor.

Despre păcălicii ăștia doi tot ce putem spera e să ne înfieze serviciile. Dar și nenorocirea asta s-a consumat, deja”, este de părere jurnalistul Narcis Daju într-o postare publicată joi pe contul său de social media.