ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Modul insidios în care Revista 22 a încercat asocierea profesorului Ioan Aurel Pop cu Securitatea comunistă stârnește încă reacții și comentarii. După ActiveNews și Evenimentul Zilei a arătat, clar, că lista respectivă nu conținea colaboratori ai Securității.

Jurnalistul Victor Roncea a făcut un comentariu foarte interesant despre acest subiect, text pe care-l redăm integral:

„Aflu de pe pagina distinsului intelectual Alex Ștefănescu că dl. Ioan Aurel Pop a fost lăsat să călătorească în perioada regimului comunist doar în trei țări din „lagărul socialist".
 
Dar ce ziceți de alți mari disidenți, care nu au întâmpinat deloc această problema, demnă doar de un adevărat "colaborator al Securității". De exemplu, dl. G. Liiceanu, pe lângă faptul că a fost de două ori (!) la bursă în RFG a mai petrecut și un revelion la Paris, că orice biet român oropsit de regimul ceaușist. Cu cine? Cu dl. A. Pleșu. Venit cu mașînă personală. Și cu familia!
 
O dovadă de maximă încredere pentru un atare rezistent anticomunist. În decembrie 1989, cei doi au fondat GDS, a cărui revista de agitație și propagandă îl maculeaza acum pe președintele Academiei Române. GDS a fost creat în oglindă cu FSN, la îndrumarea lui Silviu Brucan, care s-a adăpostit conspirat împreună cu Ion Iliescu, în acele zile ale "revoluției", într-o casă din strada Paris, la dl. Ascanio Damian, o personalitate complexă cu rădăcini în sistemul comunist și, cel mai probabil, mai mult decât atât. Întâmplător vecinul și chiar cumnatul aceluiași domn disident...
 
Mai este o doamnă, căreia mi-e rușine mie de nerușinarea ei că să-i mai scriu numele, care după ce a făcut turul Statelor Unite ale Americii nu s-a mai putut opri și a continuat cu turul... Lumii. Da, al planetei Pământ. La propriu. Și toate elucubrațiile ei despre marile și oceanele în care s-a îmbăiat și suta de orașe ale lumii prin care a trecut le-a silabisit într-o carte apărută, cum altfel?, la Editura Sport-Turism . Turism făcea. Sportul ei preferat îl bănuiți, poate... Azi e mare "anti-comunistă" și desigur "necolaboratoare" a Securității, la fel că și cei doi mari "rezistenți" prin... cultură sau mâncare, nu mai țin minte bine...”