ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul american Tom Rogan (FOTO) scrie că România ar trebui pedepsită de SUA cu sancțiuni pentru a fi alături de protestatarii care cer „o democrație mai onestă”.

În articolul „E timpul să curățăm România ( și să-i facem și lui Putin rău)” publicat în Washington Examiner, Rogan 

afirmă că demiterea Laurei Codruța Koveși a făcut „zeci de mii de români să iasă în stradă cerând reformă”. LCK este, în opinia lui Rogan, „un procuror tânăr și energic, care și-a făcut un nume doborând cleptocrația română”.

Acesta mai spune că România ar fi vulnerabilă „rețelelor cleptocratice folosite de Vladimir Putin pentru a-și extinde influența”.

Cu toate acestea, Rogan spune că schimburile comerciale dintre România și SUA sunt limitate și deci sancțiunile ar trebui să lovească doar „oficialii corupți”. De asemenea, spune el, SUA ar trebui să-și folosească mijloacele de influență pentru a obliga România „să-și asculte cetățenii și s-o renumească pe Koveși în funcție”.

Tom Rogan este un jurnalist britanic, cunoscut critic al președintelui SUA, Donald Trump. Recent, Rogan scria că Ucraina ar trebui să bombardeze podul ce leagă Crimeea de Rusia și că SUA ar trebui să susțină acțiunea.

Înainte de alegerile din SUA, Rogan spusese că Donald Trump este „la un nivel de sociopat, instabil”. Tot Rogan afirma că Rusia își dorește ca Trump să câștige alegerile.