ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, la RFI, că formațiunea pe care o conduce nu va semna moțiunea de cenzură pregătită de liberali, după ”revoluția fiscală” adoptată de Guvern. 

Liderul UDMR este de părere că noile măsuri fiscale au fost introduse prea brutal și că deși rezolvă unele probleme importante, vor duce la aparița altora, la fel de importante. În acest context, UDMR vrea să depună o serie de amendamente la modificările din Codul fiscal. 

„Problema până la urmă este că a fost introdus acest pachet de măsuri fără o pregătire prealabilă, mult prea brutal, mult prea radical și rezolvă câteva probleme importante, dar va crea alte probleme mult mai importante pe termen mediu, pe termen lung, dacă nu se va trece și la o reformă administrativă. (...) Vom depune amendamente. În primul rând, vrem să echilibrăm bugetele autorităților locale și să spunem că 100% din impozitul pe venit rămâne la dispoziția autorităților locale (...). Apoi, noi vom propune ca acel 1% să fie opțional pentru firmele care au un rulaj de până la un milion de euro, să nu fie obligatoriu”, a declarat liderul UDMR. 

Cât despre moțiunea de cenzură a PNL și USR, Kelemen Hunor a ținut să precizeze că relația partidului său cu liberalii s-a stricat în ultimii ani. 

„Ieri am avut o discuție cu Raluca Turcan și cu Iulian Dumitrescu și am spus că în primul rând ar trebui să vedem relația noastră, UDMR-PNL, pentru că în ultimul an, lucrurile s-au stricat enorm de mult (...). Moțiunea de cenzură este binevenită oricând, dar în acest moment această moțiune de cenzură nu are o finalitate dorită, pentru că PSD și ALDE au o majoritate stabilă, cifric. Eu mă mir că Partidul Național Liberal depune o moțiune de cenzură pe niște măsuri fiscale neoliberale, dar mă rog, e treaba lor dacă se ciocnesc trenurile în capul lor sau nu se ciocnesc, nu mă interesează. Am spus alt lucru de principiu: înainte de orice dezbatere despre o astfel de aventură politică, ar trebui să știm cine va fi propunerea lor pentru postul de premier, dacă va cădea Guvernul, programul de guvernare, direcția în care vor să ducă țara. Chestia aia că se va stabili după vot pe mine nu mă mulțumește în nici un fel. Noi nu vom semna această moțiune de cenzură”, a spus Kelemen Hunor.