ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kelemen Hunor a declarat, duminică, după încheierea alegerilor pentru Parlamentul European și după anunțarea exit-pollurilor, că reprezentanții U.D.M.R. vor avea „o voce puternică” în Parlamentul European, inclusiv în ce privește Minority SafePack, pachetul pentru apărarea minorităților etnice din U.E.

„Prin rezultatul exit poll, 5,4%, înseamnă că vom avea în următorii cinci ani o voce puternică în Parlamentul European. (...) Numărul de voturi, dacă aceste estimări după numărătoarea tuturor voturilor vor fi confirmate, înseamnă că avem peste 440.000-450.000 de voturi, ceea ce la europarlamentare cred că nu am avut niciodată. (...) Cred că trebuie să așteptăm numărătoarea voturilor. Consider că vom avea o reprezentare puternică și promitem că reprezentanții noștri în PE vor avea o voce puternică, foarte hotărâtă, fiindcă trebuie să construim drumul pe care noi am pornit, inclusiv Minority SafePack, acest pachet pentru apărarea minorităților etnice din UE, care este un deziderat important pentru noi. În același timp, trebuie să fim prezenți acolo unde se iau deciziile, când UE se va reforma”, a declarat președintele U.D.M.R., Kelemen Hunor, citat de Agerpres.