Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, că România „nu are o viziune, nu are un proiect viabil”, ultimul scop comun fiind aderarea la Uniunea Europeană. ”Elita politică românească nu poate să se pună de acord nici măcar asupra unei linii de autostradă”, a spus Kelemen Hunor, adăugând că politica românească este cunoscută „pentru lupta acerbă împotriva celuilalt”.

„Dar oare țara în care trăim, România, știe spre ce direcție să se îndrepte? Deoarece această țară nu are o viziune, nu are un proiect viabil. Aderarea la UE a fost ultimul scop comun. Și asta a fost acum zece ani. Spre ce ne îndreptăm? Ce vrem? Care sunt obiectivele noastre? Elita politică românească nu poate să se pună de acord nici măcar asupra unei linii de autostradă, dar nici asupra direcției în care ar trebui îndreptate educația și sănătatea. Politica românească este cunoscută, astăzi, pentru lupta acerbă împotriva celuilalt, deși ar trebui să se concentreze pe construcție și dezvoltare”, a spus Kelemen Hunor în mesajul transmis la Satu Mare, cu ocazia Zilei Maghiarilor de pretudindeni.

Potrivit acestuia, raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului cadru pentru protecția minorităților a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naționale și lingvistice ale minorităților, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu.

„Astăzi, ar fi și un act revoluționar și dacă instituțiile implicate nu ar prezenta într-o lumină ireală acest subiect, ci ar începe să aplice corecțiile necesare, așa cum propune și raportul nostru paralel. În schimb, ei continuă să deformeze realitatea, susținând că au creat un stat model, exemplar, în timp ce prefectul de Covasna pedepsește primarii care decorează localitățile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naționale. Cer pe această cale Guvernului, premierului și ministrului de Interne să oprească acțiunile prefecților din Covasna și Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile și stresante”, a mai spus liderul maghiar.

Acesta a vorbit despre 15 martie ca fiind „o sărbătoare pentru fiecare om care este adeptul libertății, a maghiarilor și românilor deopotrivă”.

În plus, Kelemen Hunor a accentuat faptul că este nevoie de schimbări revoluționare și în Europa și a cerut reglementarea drepturilor minorităților la nivel european.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews