ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kelemen Hunor declară că adoptarea modificărilor la Codul Penal și la Codul de Procedură Penală prin OUG de către Guvern este o greșeală care arată „amatorismul Executivului". Reprezentanții Guvernului dau impresia că nu au mai guvernat niciodată, spune Kelemen.

Președintele UDMR a declarat că UDMR nu este de acord ca cele două Coduri, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, să fie modificate prin OUG.

„Demersul Guvernului de a da OUG pe cele două Coduri este o greșeală și nu este bine, nu suntem de acord ca cele două Coduri, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, să fie modificate prin OUG. Culmea situației este că în mai puțin de un an de trei ori au fost modificate Codurile prin OUG, de două ori Guvernul Cioloș anul trecut în luna mai, iar acum acest Guvern vine și modifică tot prin OUG. Nu este acceptabilă această modalitate de a da OUG de trei ori într-un an, arată o neseriozitate. De câte ori Codurile au fost modificate prin ordonanțe, prin asumarea răspunderii, prin orice altă modalitate ocolind Parlamentul, de fiecare dată, ulterior, s-a dovedit a fi o greșeală. Nu știu de ce nu învață din greșelile trecutului. (...) Oricum, se vede mult amatorism în ceea ce face acest Guvern în aceste zile, parcă nu au mai guvernat niciodată, parcă acum au început”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR susține o dezbatere în procedură de urgență a OUG în Parlament.

„Trebuia o dezbatere parlamentară, un proiect de lege, așa ar fi fost normal, aceasta este poziția noastră”, a adăugat președintele Uniunii.

Kelemen Hunor a afirmat că a cerut specialiștilor UDMR să facă o analiză a modificărilor aduse celor două Coduri, pentru a se vedea dacă sunt în concordanță cu deciziile CCR privind problemele de neconstituționalitate.

Ordonanța privind modificarea Codurilor Penale a fost publicată în noaptea de marți spre miercuri, la ora 1.25, în Monitorul Oficial, măsurile intrând în vigoare odată cu publicarea acesteia.