ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Kelemen Hunor, fost și actual ministru al Cult-Urii, poate fi acuzat lejer de amenințare și șantaj la adresa Prim Ministrului României. Înainte de o întâlnire cu Doamna Viorica Dăncilă, Hunor a lansat pe canalele media cu legături străvezii la Budapesta fonfleul cu „Crucea Legionară” de la Valea Uzului, cimitirul eroilor pe care ungurii și-l arogă în exclusivitate.
 
Grație profesionalismului binecunoscut al avertizorului public Dan Tanasă, Patriarhia Română i-a dat un răspuns fostului îmbâcsitor al fotoliului lui Take Ionescu, Spiru Haret, Simion Mehedinți, Octavian Goga, Nicolae Iorga sau Dimitrie Gusti (ce oroare!) prin care l-a informat pe răspândac că orice meșter popular știe că acest tip de cruce este milenar pe-aici, pe la noi, în România. Reamintim că  UDMR patronează fără jenă în centrul Odorheiului Secuiesc un bust – fără avizele legale ale Ministerului Culturii – al criminalului de război antisemit și antiromân Wass Albert, alături de cel al antisemitului horthyist Nyírő József, fără ca Ministerele responsabile și Instituția Prefectului să le demoleze, încă. 

Dar amenințarea lui Hunor cu bau-bau-ul „Elie Wiesel”, unde director este, de altfel, un semi-cosângean de-al lui fost propagandist marxist-leninist (altă oroare, într-o țară care a condamnat comunismul!), are altă menire: este un zgomot de fond pentru o acțiune cu consecințe extrem de grave pentru România.
 
Este vorba de operațiunea de federalizare a României, momentan prin impunerea unor aberații, din panoplia dictaturii minorităților, asupra administrațiilor locale, prezente în fostul proiect al Codului Administrativ, prevederi declarate deja ilegale de Curtea Constituțională a României. Dar Kelemen se aruncă cu falsul scandal „legionar" pe doamna Dăncilă cu gândirea-i de stepă, moștenită de sub coada calului: "hai să batem șaua să priceapă iapa”. Dar Doamna Dăncilă nu este o iapă!

Kelemen Hunor contestă, iată, o decizie clară a Curții Constituționale în ce privește vechiul Cod Administrativ - realizat prin troc politic trădător -, proiect care transnistrizează adminstrațiile locale ale României prin obligativitatea folosirii limbilor tuturor minorităților la egalitate cu limba oficială a statului român. Hunor îi cere acum premierului Viorica Dăncilă nici mai mult nici mai puțin decât să adopte o OUG care să reia varianta declarată ilegală de CCR și contestată temeinic, în stradă chiar, de românii din Harghita-Covasna conduși de energicul Mihai Tîrnoveanu. Și trimisă la CCR de președintele de la Cotroceni. În ce lume trăim?
 
Nu era vorba că țara nu poate fi guvernată prin OUG? Parcă a fost și-un Referendum pe tema asta... Sau, daca așa se guvernează, sa desființam și Parlamentul și Curtea Constituțională ca să nu mai încurce UDMR-ul! Și pe cine reprezintă de fapt tupeistul acesta extremist pentru care a facut campanie electorală Viktor Orban, pudelul Puli (cu un i - rasă de câine maghiar) din borseta lui Vladimir Putin?
 
O organizație etnică separatistă intrată prin mișmașuri în Parlamentul European? Dacă premierul PSD marșează la santajul UDMR, PSD, deja în picaj masiv, poate să-și dea foc de tot la valiză.
 
Eu unul consider că Hunor are un singur loc în care trebuie trimis: Kelemen, marș la turbinka!

Nu în ultimul rând, daca Doamna Premier a putut să-și întrerupă activitatea ei de guvernare a întregii țări pentru un extremist antiromân sau pentru o duzină de mașiniști ai unei firme private privilegiate de un actor transfigurat în manager șmecher, poate își face timp și pentru milioanele de români care ar putea fi afectate de ticăloșiile UDMR, și în primul rând pentru cei 400.000 de români enclavizați în județele Harghita și Covasna! Altfel îi va auzi chiar sub geamurile ei.

Și iată ce îi transmit cei mai obidiți românii din România, români asupriți zilnic, în propria lor țară, pe banii noștri scurși fără număr în buzunarele UDMR:
 
„Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș (FCRCHM), organizație civică reprezentativă a celor 400.000 de români din județele Transilvaniei de Sud-Est, a aflat din presa centrală despre faptul că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea revenirii la Codul Administrativ aprobat în Parlament.
FCRCHM solicită Prim-ministrului Viorică Dăncilă să nu modifice ordonanța privind Codul administrativ în sensul celor solicitate de liderul UDMR Kelemen Hunor.
 
Conducerea FCRCHM reamintește faptul că prevederile pe care UDMR și le dorește a fi introduse în Codul administrativ sunt extrem de toxice pentru statul național unitar român și pentru climatul interetnic din România, motiv pentru care aceste prevederi au și fost declarate anul trecut de către Curtea Constituțională ca fiind neconstituționale.
 
Reiterăm faptul că prevederile pe care UDMR le dorește reintroduse în Codul administrativ, și care au fost declarate neconstituționale în toamna anului 2018, impun obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităților naționale nu doar autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate, enumerate limitativ de Legea fundamentală, ci și instituțiilor publice aflate în subordine, organismelor prestatoare de servicii publice și de utilitate publică de interes local sau județean, precum și prefecturilor, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituție. În acest fel, se nesocotește obligația constituțională a existenței unei ponderi semnificative ca premisă a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile publice, pragul de 20% devenind opțional, iar nesocotirea lui este lăsată la arbitrariul organelor deliberative sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituțiilor sau autorităților cu conducere unipersonală.
 
De asemenea, UDMR urmărește introducerea formularelor bilingve în administrație, fapt ce determină deteriorarea statutului de limbă oficială al limbii române. Se dorește introducerea caracterului obligatoriu al limbii maghiare în instituțiile prefectului și serviciile publice deconcentrate ale ministerelor.
Reiterăm de asemenea și faptul că Guvernul României este obligat să protejeaze caracterul constituțional de unică limbă oficială a limbii române, în acord și cu preambulul Cartei Europene a limbilor regionale sau minoritare, potrivit căruia protecția și încurajarea limbilor regionale sau minoritare nu trebuie să se facă în detrimentul limbilor oficiale și a necesității de a le însuși.
În acord cu Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare, Constituția reglementează dreptul de utilizare a limbii minoritare sau regionale numai în raport de existența în cadrul unei Unități Administrativ Teritoriale a unei ponderi semnificative a cetățenilor aparținând unei minorități naționale. De asemenea, se cuvine menționat că în raportul Comisiei de la Veneția, din octombrie 2001, cu privire la tratamentul preferențial acordat minorităților naționale, se precizează că acest tratament preferențial „nu poate să fie acordat în alte domenii în afară de educație și cultură, decât în cazuri excepționale”.
Raportul Comisiei nu menționează în niciun fel tratamentul preferențial în domeniul administrației publice. Introducerea limbii maghiare în instituțiile de stat nu face decât să izoleze mai mult cele două comunități, română și maghiară, și să adâncească separatismul în relațiile interetnice.
În forma dorită de UDMR, Codul Administrativ al României nu face altceva decât să reducă aproape de disoluție autoritatea statului român în unele zone ale țării, în care populația românească este redusă numeric și va favoriza obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic și formarea unei enclave etnice, în inima României. Astfel românii din județele Covasna, Harghita și parțial Mureș, în care sunt numeric minoritari, nu vor mai avea nicio șansă de supraviețuire.
 
FCRCHM atrage atenția Prim-ministrului Viorică Dăncilă cu privire la faptul că ministrul afacerilor externe din Ungaria, Péter Szijjártó, a declarat că noul Cod administrativ al României în varianta deja adoptată este inacceptabil, ca atare o modificare a acestuia în interesul Ungariei ar echivala cu un veritabil act de trădare națională.
 
Guvernul României trebuie să acționeze în interesul național al României, nu în interesul unei puteri străine sau al unor persoane și organizații care militează împotriva asigurării unui climat normal de conviețuire interetnică și împotriva Statului Național Unitar.
 
De aceea, pentru argumentele de mai sus, solicităm imperativ Guvernului României să nu modifice ordonanța privind Codul Administrativ al României în sensul solicitat de UDMR.

Biroul de presă al FCRCHM
Sfântu Gheorghe, 3 iulie 2019”.
 
UPDATE Până la urmă Viorica Dăncilă s-a facut iapa lui Hunor, deși aici scriam că mă îndoiesc.Guvernul s-a făcut preș în fața UDMR și a eliminat din Codul Administrativ pragul de 20% pentru folosirea limbilor minoritare în administrația locală și centrală ceea ce permite ca limba maghiară să devină limbă oficială în statul român (!), un act ilegal potrivit Constituției României. Acum și Guvernul PSD-ALDE și UDMR îndrăznesc să încalce hotărârile Curții Constituționale a României! Afront mai mare la adresa democrației și a Constituției României nu s-a mai pomenit până acum! Agentul Tăriceanu - 4% cu un UDMR de sub 5% și un PSD în picaj continuu își bat joc de întreaga Românie! Românii din Harghita-Covasna ies în stradă, Duminică, în fața Guvernului