ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

Președintele republicii, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Londra, după reuniunea la nivel înalt a NATO, că abordarea tehnologiei 5G trebuie corelată cu securitatea națională și cu securitatea NATO, din cauză că „5G este gândit să intre în toate sferele vieții cotidiene”, potrivit Agerpres

„Această chestiune a fost abordată de unii dintre participanții la discuție și devine din ce în ce mai clar că trebuie să legăm abordarea tehnologiei 5G și din punct de vedere al securității naționale, deci, implicit, și din punctul de vedere al securității NATO. Este un proces care nu este finalizat prin decizie, dar faptul că mereu se reia discuția arată că această preocupare există și ea este una reală. Odată ce introducem 5G, această chestiune devine vitală, fiindcă 5G nu înseamnă o telefonie mai performantă sau un smartphone mai performant. 5G este gândit să intre în toate sferele vieții cotidiene, vieții de stat, comunicării între cetățean și instituții, între instituții, până la urmă, și între lucruri. Este ceea ce se numește Internetul Lucrurilor (IoT, Internet of Things -n.r.). Și, atunci, impactul, evident, va fi și pe securitate națională și trebuie să ținem cont de aceste lucruri”, a explicat miercuri președintele Klaus Iohannis, citat de Florentina Peia, trimisul special al Agerpres.