ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un mesaj de condoleanțe la încetarea din viață a scriitorului de origine română Elie Wiesel.

„Am primit cu profundă tristețe vestea morții lui Elie Wiesel, supraviețuitor al ororilor Holocaustului și laureat al premiului Nobel pentru Pace. Una dintre personalitățile cele mai influente care și-a folosit din plin această forță pentru a propovădui virtuțile toleranței și ale libertății, Elie Wiesel va rămâne în conștiința umanității ca un mare spirit care s-a opus tiraniei și a militat neobosit pentru cauza celor defavorizați”, se arată în mesajul lui Klaus Iohannis.

„România, țara în care s-a născut, îi onorează, cu deplin respect, memoria. Înalta lecție de viață pe care a oferit-o Elie Wiesel omenirii va fi pentru noi o sursă de inspirație morală.

Elie Wiesel ne-a onorat prin acceptarea președinției Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului în România și prin munca pe care a depus-o în această calitate. Odată cu dispariția sa, am pierdut cu toții una dintre vocile cele mai puternice împotriva uitării și a negaționismului.

Transmit familiei sale și tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit sincerele mele condoleanțe”, a scris Klaus Iohannis.

Supraviețuitorul Holocaustului Elie Wiesel a murit sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Elie Wiesel a fost un prolific scriitor, autor al peste 50 de opere, evreu-american de origine română, profesor, filosof, ziarist, eseist și activist pentru drepturile omului.

El este cunoscut în special pentru biografia sa, „Noaptea”, în care autorul rememorează experiențele sale din lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Succesul cărții sale se explică și prin faptul că lucrarea se bazează pe experiența și trăirile sale ca prizonier la Auschwitz, Buna și lagărele de concentrare de la Buchenwald.

În anul 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, fiind supranumit de către Comitetul norvegian Nobel „mesager pentru omenire”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews