ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide”, a declarat sâmbătă, la Iași, președintele Klaus Iohannis, despre tragicul accident rutier din județul Ialomița, soldat cu 10 morți și 8 răniți, potrivit Digi 24. În replică, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a reproșat lui Klaus Iohannis că speculează tragedia în scopuri electorale.

„Azi dimineață am primit un mesaj cutremurător, care m-a înstristat foarte mult. Îmi pare foarte rău”, a declarat Klaus Iohannis despre accidentul rutier considerat a fi cel mai grav din acest an de pe drumurile publice din România. 

„Ce să înțelegem de aici? Înțelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSD costă vieți de români”, a adăugat președintele. 

„Avem nevoie de această infrastructură”, a continuat Iohannis, sugerând că un guvern PNL va construi Autostrada Unirii (Iași-Târgu Mureș), care să lege Moldova de vestul țării și al Europei. 

„Ideea cu autostrada nu e doar o ambiție politică, nu e în niciun caz un moft. Acum, în secolul mobilității, avem nevoie de autostrăzi”, a subliniat candidatul PNL pentru un nou mandat de președinte al României.

„PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României, fără PSD, românii ar fi fost mult mai departe!”, a opinat Klaus Iohannis în capitala istorică a Moldovei.

Un protest revendicat a fi apolitic a avut loc în primăvara acestui an în județul Suceava, unde un privat a demonstrat că poate construi în timp record un metru de autostradă, îndemnându-i pe români să întrerupă activitatea timp de 15 minute în ziua de 15 martie la ora 15:00 pentru a face public mesajul „România vrea autostrăzi. Șî eu!”.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 va începe oficial pe 12 octombrie, însă unii dintre candidați au avut mai devreme anumite deplasări, comunicări și replici prin care se promovează pe ei și îi atacă pe adversari. 

Replica din partea P.S.D. nu s-a lăsat prea mult așteptată. Într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina lui de social media, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „se urcă, din nou, în scop electoral, pe noi cadavre” (aluzie la tragedia din 2015 din clubul Colectiv, după care Guvernul PSD și-a dat demisia, președintele având celebra replică „A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze” -n.r.). Totodată, ministrul a promis luarea unor măsuri drastice împotriva firmelor de transport și a șoferilor care nu respectă legea.

„Am citit cu stupoare și indignare declarația președintelui Klaus Iohannis. Au murit 10 oameni și domnului Iohannis îi arde de declarații politice.

Constat că singurul scop al lui Klaus Iohannis în funcția de președinte este să se urce pe cadavre în scop electoral. Ceea ce pentru noi, românii, dar mai ales pentru familiile victimelor, este o tragedie fără margini, pentru Klaus Iohannis este doar o altă situație pe care să o speculeze electoral.

V-ați mai urcat astăzi pe încă 10 cadavre, domnule președinte. Vă ajunge? Mai vreți? Stați la colț ca un cioclu și așteptați noi tragedii? Asta suntem noi, românii, pentru dumnevoastră? Doar cifre pe procesele verbale de vot? Să vă fie rușine!

Pentru că romanii așteaptă de la noi, celor care ne pasă, soluții, mai ales în astfel de situații, am decis să convoc la ora 16 un comitet operativ cu toți factorii de decizie implicați pentru a lua măsurile necesare astfel încât asemenea tragedii să nu se mai repete. Va urma o perioadă de razii masive în trafic pentru a depista firmele de transport și șoferii care nu respectă legea și vom aplica noi măsuri drastice în acest domeniu.
 
Condoleanțe familiilor care trec printr-o grea încercare!”, a scris pe Facebook Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă.
 
Acesta a continuat declarațiile ostile la adresa lui Iohannis, pe care îl acuză că nu cunoaște realitatea din teritoriu și faptul că în zona unde s-a produs accidentul din județul Ialomița ar exista și o autostradă. 
 
„Președintele Iohannis nu cunoaște țara, pentru că paralel cu drumul național pe care s-a petrecut accidentul de sâmbătă era și autostrada, pe care șoferul camionului putea să o folosească”, a declarat sâmbătă ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Mediafax.

„Dacă președintele nu are consilieri, îl primesc la o cafea și îi pot explica președintelui cum este cu autostrăzile și în ce stadiu suntem... Când vorbește de infrastructură, trebuie să și cunoască zona... lângă acel drum era o autostradă”, a adăugat ministrul.