ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că sașii vor serba împreună cu românii Centenarul Marii Uniri, informează Agerpres. 

Acesta a susținut că, în 100 de ani, România a reușit să se transforme dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, într-o țară puternică și stabilă, care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni.

„Cred că trebuie să ne concentrăm pe mesajele pozitive. (...) Comunitatea săsească va serba împreună cu românii Centenarul României și eu cred că până la urmă toți ceilalți se vor convinge că acesta este mesajul. Centenarul este un lucru extrem de important și chiar dacă pentru unii pare doar că au trecut 100 de ani este mare lucru pentru că, după părerea mea, România în acești 100 de ani a dovedit că dintr-o țară mică, la marginea imperiilor, se poate crea o țară care între timp este o țară puternică în regiune, o țară stabilă, (...) și mai mult este o țară care contribuie la dezvoltarea și stabilitatea întregii regiuni. Putem să spunem că în ultimii 100 de ani am făcut pași importanți și hotărâți înainte într-o direcție bună", a declarat Iohannis.

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat într-un interviu pentru cotidianului clujean de limba maghiară Szabadság că reprezentanții Uniunii și maghiarii nu au ce sărbători cu ocazia Centenarului și se teme că, în lipsa realizărilor din ultimii 100 de ani, politicienii români vor recurge la discursuri naționaliste.