ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu va renunța la condiția ca premierul desemnat să fie o persoană fără o condamnare penală.

Șeful statului a subliniat faptul că și agenților de pază li se cere cazierul la angajare, astfel că este „inimaginabil" ca România să fie condusă de cineva condamnat.

„Nu am făcut un portret-robot, am enunțat câteva condiții pe care le pun eu atunci când se va discuta despre desemnare unui premier. Haideți să luăm chestiunea penală. Am citit că se fac angajări pentru paznici. De fiecare dată când se angajează agenți de pază, prima condiție e să nu aibă cazier, adică să nu fie penal. Cum să ne imaginăm că țara va fi păzită de un penal? Este o condiție minimală, la care nu voi renunța. Ca președinte, nu am o problemă cu vreun partid. Am însă probleme cu oameni care n-ar trebui să fie în primul rând, dar se erijează în conducători. Am făcut acest anunț din timp, ca partidele să se pregătescă, astfel încât să nu avem probleme după alegeri", a afirmat șeful statului pentru Adevărul.

Iohannis a adăugat că nu dorește ca prim-ministrul să îi fie „prieten", ci o persoană care să vină cu garanția că poate forma un „Guvern serios".

„O astfel de persoană căutăm cu toții, până la urmă", a afirmat șeful statului.

Declarația lui Klaus Iohannis nu mai lasă loc de interpretări. Reacția președintelui după ce a fost acuzat că e sclavul americanilor