ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a declarat că este alături de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în demersurile pe care acesta le face pentru a ieși din situația complicată în care se află țara vecină și a subliniat importanța păstrării Republicii Moldova pe calea europeană.

Președintele României a precizat că în urmă cu câteva zile a vorbit la telefon cu președintele Timofti despre situația politică de la Chișinău.

”Sunt alături de președintele Timofti în demersurile pe care le face pentru a ieși din această situație complicată. Am încredere în responsabilitatea clasei politice de la Chișinău că va găsi calea cea mai bună pentru soluționarea crizei. Sper să avem o soluție repede și bună'', a declarat președintele. El s-a arătat convins că se vor găsi soluții care ''sunt la fel de importante pentru noi, ca și pentru moldoveni, și anume soluții pentru păstrarea Republicii Moldova pe calea europeană”, având în vedere că ”acesta este lucrul care trebuie să intereseze”.

”Este o situație foarte complicată, sunt permanent informat și în contact cu actorii cei mai importanți de acolo”, a subliniat Klaus Iohannis.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a desemnat joi prim-ministru pe Ion Păduraru, actualul șef al Administrației prezidențiale. "Am semnat decretul privind desemnarea candidatului în funcția de prim-ministru, acesta fiind domnul Ion Păduraru", a transmis președintele Nicolae Timofti.