ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se va consulta, joi, cu partidele parlamentare, pentru formarea unui nou Guvern, după ce Cabinetul Orban a fost demis în urma moțiunii de cenzură inițiate de PSD și UDMR.

„Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine (joi-nr), la ora 12:00. Mâine seară, după ce voi termină consultările, probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

De asemenea, Președintele a anunțat că principalul său obiectiv rămân alegerile anticipate, dar dacă partidele nu vor dori sau „nu vor înțelege acest lucru”, va desemna un premier care să formeze Guvernul.

Klaus Iohannis a precizat însă că va numi un premier care să formeze Guvernarea tot în jurul PNL, nicidecum  din partea majorității parlamentare, controlate de PSD.