ACTUALIZARE 20:00 Președinte Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu partidele politice parlamentare pentru desemnarea noului prim-ministru, că îl desemnează pe Mihai Tudose ca viitor prim-ministru..

ACTUALIZARE 13:15 Mihai Tudose a fost votat de majoritatea membrilor CExN al PSD, fiind înregistrate doar patru abțineri, și va fi propunerea PSD și ALDE pentru funcția de premier. 

ACTUALIZARE 12:00 Mihai Tudose, ministrul Economiei în Guvernul Grindeanu, a acceptat să fie nominalizarea PSD pentru funcția de premier al României.

Totul s-a întâmplat în cadrul ședinței Comietetului Executiv al partidului, anunță B1 TV.

Pe lista scurtă pentru această funcție se mai aflau, potrivit unor surse, Carmen Dan, ministrul al Internelor în Guvernul Grindeanu, Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat, și Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD.

De precizat este că, potrivit evaluării făcute de Darius Vâlcov Cabinetului Grindeanu, Mihai Tudose nu a îndeplinit nici măcar o singură măsură din programul de guvernare. A realizat parțial două și nu s-a ocupat deloc de 17 măsuri prevăzute în program.

 

 

Știre inițială

Partidele parlamentare sunt invitate luni, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, pentru consultări cu președintele Klaus Iohannis în vederea desemnării unui nou premier.


Programul intrării la consultări, anunțat de Administrația Prezidențială, este următorul: ora 15:00 - reprezentanții PSD și ALDE, ora 16:00 - PNL, ora 17:00 - USR, ora 17:30 - PMP, ora 18:00 - UDMR, ora 18:30 - grupul parlamentar al minorităților naționale.

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Bruxelles, că va rezolva „foarte repede" situația noului premier: „O să desemnez o persoană și acea persoană se va duce în Parlament. Așa se procedează conform Constituției. Președintele nu poate face altceva decât să asculte toate părțile și să tragă propriile concluzii. Acelea se verifică pe real în Parlament."

Anterior, Klaus Iohannis afirmase că noul premier trebuie să fie „o persoană integră, fără probleme penale, care mă convinge că are capacitatea să conducă un Guvern și are o majoritate parlamentară în spate".

Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, este cel favorit să fie propus pentru funcția de prim-ministru de către coaliția PSD-ALDE, au informat pentru HotNews.ro surse din rândul social-democraților. Acesta se adaugă numelor vehiculate în ultimele zile că ar putea fi propuneri de premier: Carmen Dan, Mihai Fifor și Viorica Dăncilă.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews