ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost amendat cu suma de 2.000 de lei de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce șeful statului a folosit apelativul „penali” referindu-se la anumiți lideri politici.

Astfel, Colegiul director al CNCD a considerat, miercuri, cu majoritate de 5-4, că termenul „penali” folosit de președintele Klaus Iohannis depășește limita libertății de exprimare.

„Utilizarea termenului „penali” de către președintele României, Klaus Iohannis, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnați, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravențională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4'', se precizează într-un comunicat al CNCD.

Reacția președintelui nu a întârziat să apară, acesta anunțând că este o decizie politică și că o va contesta în instanță

„Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD” , a declarat Administrația Prezidențială pentru Mediafax.

În data de 15 februarie, președintele Klaus Iohannis a declarat că niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA și pe conducerea acesteia, fiind o încercare jalnică. El a mai spus că părerea sa, cunoscută, este că DNA și conducerea acesteia fac o treabă foarte bună.