ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a sunat-o pe Sevil Shhaideh imediat după conferința de presă pe care șeful statului a ținut-o joi, cei doi urmând să se întâlnească săptămâna viitoare pentru a avea o discuție tete-a-tete, au declarat surse politice pentru News.ro.

Președintele Iohannis anunțase anterior că noul prim-ministru al României va fi desemnat după Crăciun. El a precizat că, în zilele următoare, va avea discuții în legătură cu concluziile consultărilor cu partidele.

Iohannis a amintit că a primit până acum, de la partide, două propuneri pentru funcția de prim-ministru - Sevil Shhaideh, din partea PSD, și Eugen Tomac, din partea PMP - și a menționat că, între timp, s-a constituit și o majoritate parlamentară formată din coaliția PSD, ALDE și UDMR.

Potrivit News.ro, liderul PSD, Liviu Dragnea i-a prezentat președintelui Klaus Iohannis propunerea de premier într-un plic, în cadrul consultărilor de miercuri de la Palatul Cotroceni, moment în care șeful statului ar fi afirmat că este "o propunere foarte bună”.