ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Printre acestea se numără deschiderea teraselor, a plajelor, dar și deplasările în afara localităților fără declarație pe proprie răspundere.

„Nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În ce privește măsurile de relaxare, avem și cteva vești pozitive. Începând din 1 iunie vor redeveni posibile. Astfel, se redeschid terasele. E clar că e nevoie de unele măsuri foarte speciale și ele vor fi comunicate – mesele vor fi la 2 metri, vor putea să stea maxim patru persoane la o masă și lucrurile vor fi sub control. De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximul 500 de spectatori, cu distanțare, cu control foarte strict la intrare și respectarea tuturor normelor de igienă.

„În ce privește deplasările în afara localității, acestea vor fi libere, deci nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim din localitate”, a adăugat șeful statului.

El le-a dat o veste bună și iubitorilor de competiții sportive.

„Se vor putea relua competițiile sportive, doar pentru sporturile care se practică afară, mai puțin sporturile de contact. Competițiile se vor desfășura fără spectatori”, a mai spus Iohannis.
 

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că elevii bolnavi sau carantinați pot susține o a doua sesiune de bacalaureat sau evaluare națională.

„Examenele nationale vor avea loc fizic asa cum au fost anunțate si planificate de câteva săptămâni. Evaluarea națională începând din 15 iunie după care examenul de Bacalaureat. Însă a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil sa fie copii care sunt bolnavi care vin la examen. La Evaluarea Națională, pentru copii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febra la intrarea in scoală pentru motive medicale și de carantină se organizează o a doua sesiune din 29 iunie. În privința Bacalaureatului cu siguranță si aici pot fi copii cu probleme și se va organiza ca si in alti ani a doua sesiune de Bacalaureat în august”, a declarat Klaus Iohannis.


El a avut o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews