ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a  a numit-o pe Sandra-Marylin-Andreea Pralong (Sandra Marilyn Andreea Budiș) în funcția de Consilier de Stat la Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor al Administrației Prezidențiale, informează Agerpres.

Sandra Pralong este consultant, trainer, autor, public-speaker și coach, dar și primul președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă, ONG-ul lui George Soros în România.  După ce a plecat din România comunistă, în anii 70, a predat la: Ecole Roche Lausanne (1979-1981); Universitatea din Niamey Niger (1981-1982); Colegiul Barnard, Universitatea Columbia, New York (1997-1998); Universitatea din București, Facultatea de Științe Politice București (1999-2000). Din 2014, este profesor invitat la Academia de Științe Politice din București.

Sandra Pralong s-a întors în România în 1990 de la New York, unde era director de promovare (comunicare B2B) al săptămânalului internațional Newsweek.

Între 1998 și 2000, a fost consiliera președintelui Emil Constantinescu, fiind responsabilă, printre altele, cu comunicarea internațională și coordonarea politicilor către românii din afara țării.

În anul 2000, a primit Ordinul Național ''Serviciul Credincios'' din partea Statului Român, iar în 2013, a fost distinsă cu Ordinul ''Coroana României'' în Grad de Cavaler, oferit de MS Regele Mihai I.