ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României a publicat pe platforma Transparență Bugetară cheltuielile Administrației Prezidențiale din luna martie. Aceasta este și luna în care Klaus Iohannis a făcut o vizită în Israel, a cărei durată a depășit cu mult timpul obișnuit al unei vizite oficiale. Astfel șeful statului a petrecut în Israel aproape o săptămână.

În luna martie, Administrația Prezidențială a cheltuit doar pentru deplasări externe suma de 1.447.493 de lei. Spre comparație, în luna ianuarie Administrația Prezidențială a cheltuit 99.027 lei, iar în luna februarie, 953.583 de lei, potrivit b1.ro.
 
În martie, deplasările externe ale Președintelui Klaus Iohannis au fost: Israel și Palestina – 7-11 martie, Bruxelles – 17-18 martie, Turcia – 23-24 martie. Este posibil ca tot în bugetul pe martie să intre deplasarea în SUA din perioada 30 martie – 2 aprilie.
 
Cheltuielile cu deplasări externe ale Președinției pe anul trecut au fost de 5,17 milioane de lei.