ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a calificat drept "o idioțenie totală” acuzația lansată recent de premierul Victor Ponta potrivit căreia șeful statului a fost influențat de liberali apropiați de firma Holzindustrie Schweighofer când a respins modificările la Codul Silvic.

Premierul spunea că aceasta este "impresia” sa, însă ulterior a negat că ar fi sugerat implicarea președintelui în acest scandal, adăugând că unii politicieni liberali au avut întâlniri cu reprezentanții firmei austriece de prelucare a lemnului.

"Nici nu îi cunosc pe acești oameni. Nu am nici apropiere, nici distanță față de ei și nici nu cred că o lege ar trebui facută pentru o companie sau un grup de companii. În acest sens, ideea că eu fac lobby pentru o companie austriacă e o idioțenie totală. Ideea a fost plantată în spațiul public doar pentru că eu sunt de origine germană, deci cumva și austriacă, nu are nimic de-a face cu realitatea. Problema defrișărilor ilegale există, eu sunt strict împotriva acestui fenomen și am spus asta public în repetate rânduri. Nu e de trecut însă cu vederea faptul că în acest scandal sa dă o luptă între cel puțin două grupuri de lobby, care vor să atragă în această luptă cât de mulți politicieni pot. Și dacă asta nu se poate, atunci se duce o campanie de târât prin noroi. Faptul că tineri protestează împotriva fenomenului mi se pare un demers legitim pe care îl susțin și sper că vom reuși să schimbăm legea în așa fel încât să nu mai poată avea loc așa ceva”, a declarat Iohannis, într-un interviu pentru televiziunea germană ARD, citat de hotnews.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va ezita să atace la Curtea Constituțională modificările propuse la Codul penal, dacă acestea trec de Parlament, pentru că ne aflăm într-o fază intensă de luptă anticorupție.