Klaus Iohannis a calificat drept "o idioțenie totală” acuzația lansată recent de premierul Victor Ponta potrivit căreia șeful statului a fost influențat de liberali apropiați de firma Holzindustrie Schweighofer când a respins modificările la Codul Silvic.

Premierul spunea că aceasta este "impresia” sa, însă ulterior a negat că ar fi sugerat implicarea președintelui în acest scandal, adăugând că unii politicieni liberali au avut întâlniri cu reprezentanții firmei austriece de prelucare a lemnului.

"Nici nu îi cunosc pe acești oameni. Nu am nici apropiere, nici distanță față de ei și nici nu cred că o lege ar trebui facută pentru o companie sau un grup de companii. În acest sens, ideea că eu fac lobby pentru o companie austriacă e o idioțenie totală. Ideea a fost plantată în spațiul public doar pentru că eu sunt de origine germană, deci cumva și austriacă, nu are nimic de-a face cu realitatea. Problema defrișărilor ilegale există, eu sunt strict împotriva acestui fenomen și am spus asta public în repetate rânduri. Nu e de trecut însă cu vederea faptul că în acest scandal sa dă o luptă între cel puțin două grupuri de lobby, care vor să atragă în această luptă cât de mulți politicieni pot. Și dacă asta nu se poate, atunci se duce o campanie de târât prin noroi. Faptul că tineri protestează împotriva fenomenului mi se pare un demers legitim pe care îl susțin și sper că vom reuși să schimbăm legea în așa fel încât să nu mai poată avea loc așa ceva”, a declarat Iohannis, într-un interviu pentru televiziunea germană ARD, citat de hotnews.ro.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va ezita să atace la Curtea Constituțională modificările propuse la Codul penal, dacă acestea trec de Parlament, pentru că ne aflăm într-o fază intensă de luptă anticorupție.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews