ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a vrut să fie un altfel de preşedinte o dată cu instalarea la Cotroceni. Sobru şi exigent în apariţiile publice, Iohannis a acceptat totuşi să vorbească şi despre viaţa sa personală. Pasiunile, de ce are mâinile zgâriate, cea mai mare dorinţă, cel mai mare regret  şi o poveste de iubire, despre toate acestea povestesc actualul şef al statului şi apropiaţii săi într-un material, prezentat de România TV.
 
Klaus Iohannis recunoaşte că este un alt om atunci când se află printre prieteni şi mai ales alături de Carmen, soţia şi sufletul lui pereche. Povestea lor de iubire a început acum mai bine de 25 de ani şi a fost dragoste la prima vedere.

"Adevărata mea dragoste a venit mult mai târziu şi până în ziua de azi am rămas cu ea: e soţia mea, Carmen. Ne-am plăcut de prima dată, de când ne-am văzut, şi relaţia a evoluat din bine înspre mai bine şi în final am hotărât să rămânem împreună. Secretul unei căsnicii fericite e extrem de simplu: Trebuie să-ţi iubeşti partenerul şi să-ţi doreşti să mergi împreună cu el mai departe până la sfîrşit", povesteşte Iohannis.
 
Prins în vârtejul muncii de zi cu zi, Klaus Iohannis nu a renunţat însă la câteva dintre pasiunile pe care le are de o viaţă,: tenisul şi trandafirii.

"Am observat zgârieturi pe mâini, când venea  la orele de tenis şi de acolo începeau discuţiile despre pasiunea pentru trandafiri. Spuneam: ce ai pătit la mâini, de aproape nici nu poti să joci tenis? Şi îmi povestea cum are grijă de trandafiri", a relatat un prieten.

"Din păcate, mi-a rămas foarte, foarte puţin timp pentru pasiuni, pentru hobby, singurul pentru care mai găsesc o jumătate de oră sau o oră este grădinăritul. Mă ocup cu mare plăcere de trandafirii mei", s-a confesat Iohannis.
 
Născut în urmă cu 56 de ani, la Sibiu, fiul unei sore medicale şi al unui tehncian, Klaus Iohannis vorbeşte cu mândrie despre originile sale simple. Petrecută alături de părinţi şi de bunici, copilăria lui Klaus Iohannis a fost marcată de neajunsurile din perioada comunistă:

"Eu am fost blochist, deci am stat la bloc şi problema cu apa caldă a fost una permanentă. Rezolvarea era nesatisfăcătoare şi ne am dorit noi toţi, blochiştii, să avem apă caldă 24 de ore din 24".
 
"Au fost ani foarte frumoşi şi amintiri plăcute din anii de liceu, mi-a plăcut atât de mult încât atunci mi-am dorit sa fiu profesor chiar la liceul meu. Şi am devenit.", spune Iohannis.

Foştii colegi îşi amintesc despre actualul preşedinte: "Avea şi curajul, şi dreptul să-l corecteze pe profesorul de mate. Nouă ne era frică."

"Profesorul era obligat să facă prezenţa şi l-a întrebat pe colegul Klaus: Iohannis, cine-ţi lipseşte şi atunci am remarcat simţul umorului. Şi a răspuns: mie nu-mi lipseşte nimeni."

Mâncarea preferată a lui Iohannis este ciorba de perişoare, iar soţia sa, Carmen, îl răsfaţă cu bunătăţi, de la cele tradiţionale până la mâncăruri sofisticate. Dar ciorba nu lipseşte de pe masa preşedintelui.

Klaus Iohannis are şi preferinţe muzicale, Julio Iglesias ffiind unul dintre artiştii săi de suflet.