ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul public de sănătate și cazul dezinfectanților diluați au constituit subiectul principal al conferinței de presă susținute astăzi de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a declarat că  "ultimul scandal public arată nepăsarea și corupția din sistem”.

"Din păcate, s-a văzut și cu ocazia ultimului scandal public, al dezinfectanților, ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării și a corupției în sistemul de sănătate publică. Am inclus elemente de sănătate în documentul numit strategia națională de apărare a țării și am inclus sănătatea la chestiuni de securitate națională”, a afirmat Iohannis.
 
"Am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc pe 27 mai, un punct pe ordinea de zi destinat acestui sector", afirmând că a cerut materiale de la Ministerul Sănătății, de la instituțiile care au informații în legătură "cu aceste chestiuni și am cerut să vină nu doar cu prezentarea situației, ci și cu soluții”.

"Să nu apară așteptări care creează soluții parțiale: nu în CSAT se rezolvă problema, în CSAT se discută. Rezolvarea chestiunilor nu este la CSAT, este la instituțiile abilitate. Politicile trebuie create la Ministerul Sănătății, care trebuie să vină cu norme îmbunătățite”, a adăugat Iohanis.

Șeful statului este de părere că procurorii și polițiștii trebuie să-i caute pe cei care au încălcat legea, precizând că în sistemul de sănătate sunt mai multe nereguli, nu numai cele care țin de dezinfectanți.

"În timpul campaniei mele electorale, am spus că sănătatea publică este una dintre prioritățile mele. Spun și acum că pacientul trebuie să fie în centrul sistemului. Nu este un slogan, ci felul în care trebuie construit sistemul public de sănătate”, a declarat Iohannis, potrivit b1.ro.