ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis se află astăzi la Bruxelles în cadrul unei reuniuni a Consiliului European. Șeful statului i-a asigurat pe oficialii prezenți faptul că probleme interne ale României, nu va afecta și activitatea sa la nivel extern, potrivit Mediafax.

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat duminică la Bruxelles că divergența dintre Guvern și Parlament  la nivel național, nu va deveni o problemă internațională anul viitor, când vom prelua președinția Consiliului Uniunii Europene : „Toate lucrurile pe care le fac pentru această Președinție sunt mult mai bune. Lumea înțelege că vrem să avem o Președinție de succes. Sigur au preocupări, au simțit că mai e de lucru până funcționează, dar sunt realmente mai optimism decât am fost acum câteva săptămâni. Eu am divergețe în foarte multe domenii cu Guvernul nostru, dar nu în domeniul afacerilor europene și nu în domeniul pregătirii Președinției românești pentru Consiliul UE. Trebuie să înțelegem că una este lupta politică, asta este dorința de a avea succes pentru președinție Consiliului UE. Noi colaborăm pentru Președinție. Nu am de gând să transfer divergențele în politică externă pentru Președinție și nu cred că e intenția Guvernului", a afirmat președintele Klaus Iohannis, la finalul reuniunii Consiliului European care a avut loc duminică la Bruxelles.

Klaus Iohannis i-a asigurat pe toți cei prezenți că țara noastră și-a rezolvat lucrurile care nu erau încă puse la punct și puneau într-un semn de întrebare pregătirea pentru viitoarea funcție: „"Am primit de la Bruxelles că lucrurile se mișcă în domeniul pregătirii practice și logistice. Noi rămăsesem în urmă cu câteva chestiuni de logistică, de dotări, chestiuni care trebuiau să funcționeze din prima zi și am fost asigurat că majoritatea au fost deblocate de noul ministru și lucrurile merg într-o direcție bună",a explicat acesta.

Președintele Klaus Iohannis nu a dorit să comenteze demisia fostului ministru al Afacerilor Europene,Victor Negrescu, precizând doar că lucrurile merg mai bine.