ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Brașov, vineri, că este nevoie de instalarea „urgentă” a unui guvern liberal, fiecare zi în care Executivul demis prin moțiunea de cenzură își continuă activitatea fiind considerată „o zi pierdută” pentru români, informează Agerpres

„Avem nevoie să instalăm urgent un guvern liberal. Este obligatoriu să ne mișcăm foarte, foarte repede, fiindcă orice zi în care guvernul derutat, eșuat, demis, pesedist rămâne, fie și numai interimar, este o zi pierdută pentru România și pentru români”, a opinat Klaus Iohannis, la Brașov, la Adunarea zonală a organizațiilor PNL din regiunea Centru.

Acesta a amintit consultările de la Palatul Cotroceni, avute vineri cu partidele politice, la care PSD a decis să nu se prezinte, deși inițial Viorica Dăncilă anunțase că social-democrații trebuie să se prezinte și să dea dovadă de responsabilitate.

„Unii au chiulit. Pesediștii au chiulit. Nu au avut niciun motiv ca să nu vină, dar au preferat să stea deoparte”, a opinat Klaus Iohannis. Pentru el, aceasta este o dovadă că PSD „nu a înțeles nimic din moțiune” și că „a rămas în contrasens cu românii și cu România”.

Potrivit articolului 84 din Constituție, „în timpul mandatului, Președintele României nu poate fi membru al unui partid și nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată”. De asemenea, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 630/2019, campania electorală pentru alegerea președintelui României începe sâmbătă, 12 octombrie 2019.