ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis le-a transmis marți ambasadorilor UE că va desemna viitorul premier numai cu respectarea criteriilor de integritate.

Iohannis s-a întâlnit marți cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București, în cadrul unui dejun de lucru, găzduit de Ambasada Republicii Slovace.

"Referitor la situația internă, au fost discutate cu prioritate rezultatele și implicațiile alegerilor parlamentare care au avut loc în 11 decembrie. Președintele României a menționat că acestea s-au desfășurat în bune condiții, fiind foarte bine organizate. În acest context, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat că România are, în prezent, o democrație consolidată, ceea ce se confirmă și prin faptul că din viitorul legislativ nu vor face parte partide politice naționaliste, eurosceptice sau extremiste. În ceea ce privește desemnarea noului prim-ministru, Președintele României a subliniat că va face acest demers numai cu respectarea criteriilor de integritate, fapt care a fost enunțat înaintea începerii campaniei electorale", a transmis Administrația Prezidențială prin intermediul unui comunicat de presă.