ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis va fi prezent marți, 19 noiembrie, la Biblioteca Central Universitară, acolo unde va discuta cu opt persoane, selectate din rândul politologilor, jurnaliștilor și formatorilor de opinie, după cum informează Mediafax, citând surse din PNL.

 În afară de jurnaliștii selectați de echipa de campanie a PNL, ceilalți se vor putea acredita doar ca să relateze ce se petrece acolo, precizează sursa citată.

„Dezbaterea” este garantată de SNSPA.


Comentând anunțul, jurnalistul Cătălin Tolontan (coordonator editorial al trustului Ringier) spune că nu este nicio dezbatere electorală, ci doar întâlnire a candidatului Iohannis.

„Ce ”spațiu neutru” e cel aranjat de SNSPA când nu participă decât cine vrea o singură parte?!  Nu poți lua un dialog și să-l numești dezbatere electorală neutră, cum face SNSPA în propriul comunicat, după cum nu poți lua o școală de activiști comuniști și n-o poți transforma în școală de politici democratice. Durează decenii de muncă pentru a face asta și, uneori, vechile spirite se reîntrupează din moloz înjosind truda a sute de profesori, asistenți și studenți. Ștefan Gheorghiu ar fi mândru”, a notat el.

Tolontan face aluzie la faptul că SNSPA este urmașa Academiei „Ștefan Gheorghiu”, o universitate înființată de comuniști, la inițiativa Anei Pauker în 1945. Instituția era o pepinieră de cadre pentru Partidul Comunist, iar Ștefan Gheorghiu a fost numele pe care l-a purtat o perioadă, după un activist comunist.