ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, miercuri, la prezentarea bilanțului activității DNA pe anul trecut, că 2017 a fost un an dificil în lupta împotriva corupției, în care însuși demersul de a lupta împotriva corupției a fost pus sub semnul întrebării.

„Este un moment în care analizăm ce am făcut bine, analizăm ce nu am făcut bine, ce am greșit. Este important că analiza noastră poate fi utilă pentru fundamentarea unor decizii privind reducerea corupției în România. Anul 2017 a fost un an dificil în lupta împotriva corupției. Însăși demersul de a lupta împotriva corupției a fost puternic contestat. Și a fost pus sub semnul întrebării. (...) Ne punem întrebarea: avem instituții mai curate, justiția face suficiente eforturi pentru a eradica acest fenomen sau sunt necesare și alte măsuri", a declarat Laura Codruța Kovesi, la începutul prezentării bilanțului DNA pe anul 2017, conform Agerpres.

De asemenea, procurorul-șef al DNA a afirmat că există sectoare în domeniul achizițiilor publice în care corupția este un fenomen generalizat.