ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu s-au coalizat împotriva premierului Sorin Grindeanu, scrie Adevarul.

Cei doi lideri ai coaliției de guvernare vor să schimbe mai mulți miniștri, fiind vizat chiar scaunul premierului! Momentan, Sorin Grindeanu reușește să reziste, mizând pe situația juridică a lui Liviu Dragnea, dar și pe sprijinul președintelui Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea i-ar fi cerut lui Sorin Grindeanu să remanieze mai mulți miniștri pentru că prestația lor publică a afectat imaginea PSD, însă premierul se opune, argumentând că și-ar pierde și mai mult din credibilitate dacă ar schimba din nou echipa la nici șase luni de la alegeri, în condițiile în care Cabinetul Grindeanu a trecut deja printr-o remaniere în urma protestelor din februarie.

Conform sursei citate, miniștrii vizați de Dragnea sunt: Viorel Ștefan ( Finanțe), Florian Bodog ( Sănătate), Pavel Năstase (Educație), Gabriel Leș (Apărare), Tudorel Toader (Justiție) și Toma Petcu (Energie).

Premierul, momentan, nu este de acord cu nicio remaniere și i-a cerut lui Liviu Dragnea să amâne evaluarea miniștrilor până în toamnă, întrucât e prea devreme să fie analizată munca lor. Dragnea, dimpotrivă, a anunțat public că miniștrii vor trece zilele următoare printr-un proces de analiză, care, totuși, nu trebuie să se soluționeze automat cu remanieri.

Surse din PSD au declarat pentru Hotnews.ro că Dragnea și Tăriceanu ar vrea să-l schimbe pe chiar și pe Grindeanu, dar pentru acest plan au nevoie de spijinul lui Iohannis. Mutarea este considerată riscantă, PSD trecând prin mari emoții când a nominalizat premierul, imediat după alegeri.

Foarte probabil, scena politucă se va agita și mai mult în toamnă, după ce Daniel Constantin își va face un partid cu oameni din ALDE. Nici în PSD lucrurile nu sunt calme, fostul premier Victor Ponta, în război deschis cu Dragnea, având încă o popularitate mare.
.