ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care îndeamnă Comisia Europeană să înlocuiască Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) care vizează România și Bulgaria cu un instrument privind evaluarea stadiului democrației și statului de drept în toate statele membre UE.

„În scopul opririi abordării actuale (...) privind situații percepute ca fiind încălcări ale principiilor democratice, ale principiilor statului de drept și ale drepturilor fundamentale în statele membre UE, Comisia Europeană trebuie să creeze un mecanism obligatoriu pentru monitorizarea anuală a datelor din aceste sfere", arată rezoluția adoptată marți de Parlamentul European cu 405 voturi pentru, 171 împotrivă și 39 de abțineri, scrie Mediafax.

MCV a fost introdus de Comisia Europeană în momentul aderării la UE, în 2007, pentru a monitoriza progresele celor două state în privința statului de drept, combaterii corupției și, în cazul Sofiei, a contracarării criminalității organizate.