ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul partid al liderului unionist George Simion se lansează duminică, 1 decembrie, la Alba Iulia, arată un comunicat de presă al formațiunii, trimis pe adresa ActiveNews.

Conform acestuia, pe 1 decembrie va avea loc primul congres al noii formațiuni, care se va numi „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR) și tot atunci se vor anunța candidații pentru alegerile din 2020.

„Înainte de toate, vorbim despre resurse! Dacă toate țările au în România formațiuni politice care le apără interesele, considerăm ca fiind normal că și românii trebuie să aibă una. Eu am candidat la alegerile europarlamentare ca independent și am obținut, teoretic, 120 000 de voturi. Legal, nu am avut voie să am reprezentanți în secțiile de votare și nu mi s-a dat nici măcar dreptul să văd voturile.  Oferim această platformă tuturor românilor din afara sistemului partidelor actuale, să poată reprezenta o alternativă reală”, a declarat George Simion, unul dintre liderii entității.

Conform AUR, noul partid își propune „Protejarea familiei, reducerea taxelor, unirea românilor din Diaspora și din Țară, infrastructura, respectarea libertății și a credinței”, fiind de sorginte conservatoare, și „care se revendică de la idealurile Unirii din 1918”.

Alianța pentru Unirea Românilor este inițiată de mișcarea politică România Mare în Europa, constituită în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion. Platforma se lansează public pe 1 Decembrie, ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.