ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ce i-au folosit lui Papahagi cei 2 km de cărți citite dacă soluția lui politică este să votăm USR pentru ca să scăpăm de PSD? Întrebarea nu venea din eter ci ea era provocată de poziția publică a "intelectualului rasat" menționat mai sus. Iată un pasaj din articolul său „PSD trebuie învins”: PSD trebuie învins. Prima învingere, la alegerile europene, va fi mai mult simbolică, întrucât nu va schimba nimic în țară. Ea trebuie să dovedească, însă, că opoziția are mai multe voturi decât PSD și aliații săi toxici, ALDE și UDMR.

USR/PLUS sunt noua stângă liberală, un soi de laburiști britanici, de democrați americani, sau de macroniști, deși au și destui oameni de dreapta, ba chiar și creștini autentici (nu-i menționez, ca să nu-i deteste și mai mult colegii lor stângiști). Agenda lor pe multe chestiuni este contrară valorilor mele creștine, dar lupta lor împotriva PSD este reală și uneori chiar eficientă, iar în ce privește justiția, statul de drept și menținerea direcției euro-atlantice a României ne întâlnim. Probabil au în spate zona mai curată a serviciilor secrete și sunt sprijiniți de partea "progresistă” a establishment-ului occidental, cum ar fi Macron, și de garnitura obamistă a deep state american, încă activă. Fie! Ne vom opune ingineriilor sociale pe care le vor importa odată ce ajung la putere. Până atunci, e important pentru statul de drept și pentru economia României să scape de PSD, iar USR/PLUS sunt parte a soluției.

Deci, după intelectualul Papahagi, care se prezintă ca fiind creștin ortodox, dărâmarea monstrului PSD este mai importantă decât valorile creștine. Ce contează Dumnezeu atunci când ceva lumesc, o comoditate sau un onor vremelnic ni se pare mai important.  

Domnul Papahagi nu este  orice fel de intelectual; el este un membru al elitei, alături de domnul Baconschi, domnul Voinescu, eternul domn Șora și alți stimați și distinși „fii ai poporului român" și din această poziție este, mai blând decât ceilalți amintiți, plictisit de acest popor de troglodiți.

Articolul amintit mai sus are ceva vechime în anul care a trecut. Dar îl iau aici ca reper pentru a încerca să înțelegem un întreg segment de intelectualitate românească cosmopolită, progresistă ca modă, mai precis dedulcită la aroma mărului oferit lor de diavol, care se manifestă acum cu virulență și chiar cu agresivitate.

Că și ei și toți ceilalți critici ai PSD-ului au dreptate este un lucru fără putință de tăgadă și bazat pe realitate (aceeași realitate care ne spune că și PNL, PMP, UDMR sunt din aceeași gașcă de profitori politici veroși, cu antecedente asemănătoare). Dar să vii și să spui tu că preferi un partid care este deschis anticreștin, care se manifestă cu agresivitate și duritate împotriva valorilor și instituțiilor fundamentale ale omenirii (persoana, familia, viața, tradițiile, neamul, iubirea aproapelui), care funcționează în solda mafiei bancare globaliste ce și-a propus să netezească toate asperitățile morale, identitare, creștine din lume pentru a o transforma într-o gloată fără alte repere decât pulsiunile pătimașe ale trupului nostru material, este o asumare personală sinucigașă, o autoanihilare, o scoatere în afara normalului.

Asumarea ta religioasă (nu există om fără o exprimare religioasă, ateismul, sexualismul, iubirea banilor, a plantelor și altele  asemenea fiind tot construcții religioase în care omul venerează pe altcineva decât pe Dumnezeu, Alah, Buda etc.) este fundamentul identității tale și, deci, a exprimării tale sociale.

Dacă spui că ești creștin, dar poți trece peste acest fundament (declarat) al tău pentru a adera la zbateri lumești bazate pe un alt sistem de valori și credințe, ești, cel mult, un rătăcit, dacă nu un oportunist jalnic.
Pe domnii amintiți mai sus i-am amintit nu pentru că ar fi cei mai dăunători, ci pentru că  ei sunt, prin vizibilitatea și curțile lor de admiratori, expresii generice pentru toți intelectualii comozi, călduți, profitori, sterili, ușuratici, victime ale aplecării lor spre confort, bunăstare, elitiști, victime ale mândriei deșarte. 

Împlinindu-se în nevoia lor de adulare din partea "prostimii", ei devin faruri călăuzitoare pentru cohortele de nevinovați spălați pe creier,  crează confuzie, promovează ura, desființează valorile, distrug instituțiile firești ale societății omenești, cum ar fi familia, chiar dacă unii dintre ei conced să se afirme public în favoarea lor.

Putem să-i judecăm public și să-i decapităm pe ghilotina revoltei noastre hrănită de entuziasmul lor pentru revoluție; sau putem să le contestăm cuvintele prin cuvintele și, mai ales prin faptele noastre, și să ne rugăm pentru ei.

Eu vă propun varianta a doua. 

PS Și ca să răspund la întrebarea prietenului meu: La nimic! E plină istoria, mai ales a ultimilor 300 de ani, de intelectuali sterpi sau de intelectuali filoxeră!