ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dl Vasile Bănescu scrie pe Facebook cele mai adevărate cuvinte pe care le-am văzut de la un om al Bisericii Ortodoxe din România.”, scrie CTP, unul dintre cei mai înverșunați propagandiști anticreștini, anti-BOR și anti-Patriarhul Daniel din presa sistemului subteran din România.
 
„Lovește într-o relație veche și profitabilă, între politicienii de „Doamne-ajută”, cărat la cruci cât cuprinde și plocoane pentru Dumnezeu, și Biserică.”, mai scrie CTP despre atacurile lui Vasile Bănescu la Gabriela Firea subliniind că „susține demersul” acestuia. La rândul ei, fostul Primar General al Capitalei, care a susținut mai mult decât oricare alt primar construcția Catedralei Mântuirii Neamului, Gabriela Firea, se declară stupefiată după atacul lui Vasile Bănescu: „Asta a fost cea mai dureroasă lovitură! A comis un mare păcat”, spune aceasta.
 
„Răscoala preoților în Arhiepiscopia Bucureștilor din cauza lui Vasile Bănescu: Se cere intervenția Patriarhului Daniel”, titrează tizul nostru Alexandru Popescu pentru ȘtiripeSurse, într-un material pe care îl redăm integral;

Vasile Bănescu a introdus, fie că și-a dat sau nu seama, Biserica Ortodoxă Română într-un scandal uriaș, după aflarea de ororile din căminele de bătrâni. Din poziția sa de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, Bănescu a indicat vinovații, arătând cu degetul mai cu seamă, voalat sau nu, spre Gabriela Firea.

Citeți și: 

Luările de poziție ale lui Bănescu, neîncuviințate de Patriarhul Daniel, nu au stârnit doar dezamăgirea lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari, și a Gabrielei Firea. Surse din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor ne-au precizat că extrem de mulți preoți sunt și ei șocați de atacurile lui Vasile Bănescu și implicarea Bisericii într-un episod nu doar sensibil și nefericit, ci preluat și transformat în glonț politic, prin folosirea vizibilității purtătorului de cuvânt al Patriarhiei.

Preoții spun că Vasile Bănescu a ajuns să fie folosit politic, manipulat, readucând în discuție momentele în care el a preluat poziția de purtător de cuvânt. Atunci, spun aceștia, Bănescu era un susținător al USR și un critic al PSD, dovadă fiind emisiunile păstrate în arhiva Trinitas TV.

Totodată, clericii din Arhiepiscopia condusă de Patriarhul Daniel sunt de părere că trebuie luate măsuri urgente, pentru că modul de poziționare a purtătorului de cuvânt le dăunează.

”Arhiepiscopia Bucureștilor are multe cămine de bătrâni, iar prin ceea ce face Vasile Bănescu ne arată și pe noi vinovați, deși nu este deloc așa.”, comentează sursele cu care am stat de vorbă.

Citiți și: IPS Calinic șterge pe jos cu Vasile Bănescu și Radu Preda: Bănescu, un câine lipsit de caracter care face rău Bisericii și nu ascultă de stăpân iar Preda n-are ”tătă mintea bună” și e în cârdășie cu intelectualii care au vrut să schimbe data Paștilor

”Sigur, nu putem să nu recunoaștem că Gabriela Firea, ca primar al Bucureștiului, și Florentin Pandele, ca primar al Voluntariului, și-au asumat deplin responsabilitatea când au acordat mulți bani pentru biserici și pentru construirea Catedralei Neamului. Ei și-au asumat, atunci, oprobriul celor care sunt împotriva Bisericii, iar acum chiar omul cu cea mai mare vizibilitate, după Părintele Patriarh, se antepronunță în competiție cu neomarxiștii, băgându-ne și pe noi în scandal.”, s-au mai plâns preoții.

După ce Florentin Pandele i-a cerut Patriarhului să îl demită pe Bănescu, parte dintre preoți consideră că o plecare a acestuia din poziția de purtător de cuvânt l-ar victimiza și mai mult și l-ar transforma în erou pentru adversarii Bisericii, însă o decizie de înlăturare a lui, prin demitere sau demisie, trebuie luată.

”Ne întreabă credincioșii dacă și în căminele noastre de bătrâni este la fel, dacă nu ne ocupăm și noi cu așa ceva, văzând ce face domnul Bănescu. Spun că sunt uluiți de cum a ajuns purtătorul de cuvânt al Bisericii să se transforme în purtător de cuvânt al celor care ne făceau ”vite”, ”pupători de moaște”, ”înapoiați” și tot așa. Ce treabă are Biserica cu lupta politică și cu cercetarea penală?”, ne-a spus unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați preoți din București.

Citiți și: Soțul Gabrielei Firea îi cere Patriarhului Daniel să intervină după ce Bănescu provoacă un nou scandal: A aruncat cu piatra fără dovezi în cel mai mare sponsor al Catedralei Neamului. Marele Alb are ocazia din nou să scape de Înțepatul de la Patriarhie

”Deplângem total ceea ce li s-a întâmplat acelor oameni. Suntem alături de ei și de familiile lor, vom încerca să îi sprijinim cum putem. Sperăm ca vinovații să fie dovediți și ca astfel de nenorociri să nu se mai întâmple, dar aici nu este treaba noastră. Nu Biserica, nu domnul Bănescu stabilește cine și de ce este vinovat.”, a punctat unul dintre duhovnicii din București, potrivit site-ului citat.