ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că are niciun motiv să-și dea demisia, subliniind faptul că a respectat legea în tot ceea ce a făcut.

„Nu este vorba de Kovesi, nu este vorba de procurorul-șef al DNA, este vorba de asaltul asupra justiției, este vorba de festivalul inculpaților care vor să umilească societatea, care vor să umilească românii. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. Am respectat legea în tot ceea ce am făcut”, a spus Kovesi într-o conferință de presă.

De asemenea, Kovesi a menționat că are de gând să-și continue activitatea ca și până acum, atâta timp cât nu va exista o decizie de revocare a sa din funcție.

„Sunt în funcția asta de patru ani, am un mandat pe care trebuie să-l duc la capăt și dacă sunt în această funcție, sunt pregătită pentru orice implică această funcție. Și până când nu va exista o decizie legală de revocarea mea sau de demiterea mea, eu îmi voi continua activitatea, împreună cu colegii mei”, a declarat Kovesi. 

Șefa DNA a mai declarat că DNA are rezultate bune și că procuroriii DNA nu falsifică probe, instituția pe care o conduce fiind doar atacată de inculpați condamnați, trimiși în judecată.
 
Iata câteva din pricipalele sale declarații:

„Procurorii DNA nu falsifică probe. În toate dosarele noastre judecătorii verifică dacă procurorii au respectat legea când au administrat o probă.

- Este în curs o anchetă a IJ. Am fost întrebată ce am făcut. O să vă spun, am făcut ce prevede legea.

- Am declarat la preluarea mandatului toleranță zero la corupție.

- Nu e prima dată când sunt incidente. Procurori din DNA care au încalcat legea au fost trimiși în judecată și au fost condamnați. Am cerut CSM revocarea unor procurori care nu și-au îndeplinit atribuțiile.

- La primul semn că un procuror DNA nu a respectat legea am reacționat. Avem mecanisme interne de autocurățare. Nu toți procurorii din DNA sunt la fel.

- Avem rezultate bune: Peste 70 de demnitari au fost trimiși în judecată. DNA a dovedit că legea e egală pentru toți, aceste lucruri le-au făcut procurori profesioniști din DNA.

- Tot timpul, împreună cu colegii, am respectat legea. Nu se falsifică probe în DNA. Cine încalcă legea în DNA imediat se iau măsurile legale.

- Nu cred că acest atac este întâmplător. Asistăm la un festival disperat al inculpaților. Un festival în care inculpați condamnați, trimiși în judecată, spun neadevăruri.

- Aici nu e vorba de Kovesi sau DNA. DNA nu e un om, e o instituție. Acest atac nu e despre Kovesi, ci despre procurorii care și-au făcut treaba și mizează îngenuncherea statului și umilirea cetățenilor români.

- Justiția e sub un asalt de peste un an de zile. Și dacă ne uităm cine atacă vedem inculpați condamnați, trimiși în judecată. Ei ne atacă, nu cetățenii cinstiți.

- Oameni care au bani, resurse și vor sa decredibilizeze ce s-a făcut în ultimii ani.

- În ziua de azi corupția nu e ceva grav în opinia unor inculpați, desigur”, a declarat șefa DNA în cadrul conferinței de presă.