ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poetul Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului de lege prin care Avram Iancu a fost declarat „Erou al națiunii române” protestează împotriva felului în care autoritățile locale și centrale înțeleg să onoreze memoria celui care a fost „Crăișorul munților”.

Într-un comunicat trimis la redacție, Laurian Stănchescu deplânge organizarea unui târg sau mai degrabă „bâlci” chiar în ziua în care se comemorează memoria lui Avram Iancu, eveniment ce se transformă într-o „afacere profitabilă pentru partidele politice”, precizează comunicatul.

Laurian Stănchescu îi numește pe Liviu Dragnea și pe șeful PSD Hunedoara drept niște „mincinoși”, pe care nu îi va mai lăsa să se apropie de mormântul lui Avram Iancu.

Iată comunicatul pe care Laurian Stănchescu l-a trimis la redacție:

 

Memoria Crăișorului, dezonorată!

La Țebea s-a statornicit obiceiul unui târg sau mai degrabă a unui bâlci, o afacere profitabilă pentru partide politice, taman în ziua când este comemorat Avram Iancu, „Erou al Națiunii Române". Câmpia se umple de corturi de partid, chefuri, manele, chiuituri bahice, oportunism și lichelism politic.

În noaptea premergătoare ceremoniei de la Țebea și a încheierii Marșului Național Avram Iancu aprind candele și priveghez mormântul Crăișorului. În câmpie se petrece și se chefuiește. Politicienii pun coroane purtate de alții, iar prin fața mormântului Crăișorului trec ca turiști.

Cer imperios ca mormântul Crăișorului să fie amfiteatrul celebrării memoriei sale, cântăreții să cânte acolo, iar târgul să fie mutat în altă zi. Altfel, voi fi nevoit să deschid un proces pentru profanarea zilei comemorative a "Eroului Națiunii Române", Avram Iancu.

Cer ca Jandarmeria să nu mai pună garduri de metal între români și mormântul Martirului Avram Iancu sau politicienii să treacă dincolo de gard, aceștia impietează cu prezența lor pe Marele Mucenic al Apusenilor.

În încheiere le amintesc lui Liviu Dragnea și lui Laurențiu Nistor președinte PSD Deva, că sunt doi mincinoși: mi-au promis sprijinul în fața mormântului Crăișorului pentru proiectele deja înregistrate în Parlament dedicate voievodului Miihai Viteazul, primul întregitor de Țară, și Horea, Cloșca și Crișan martiri ai românismului. Acești doi mincinoși nu au ce căuta în Panteonul Sacru al Moților de la Țebea, doar peste moartea mea. Vă avertizez! Se știe, vorba mea este scurtă și faptă, îmi este mai scumpă onoarea decât viața!

Laurian Sănchescu