ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României a aprobat recent numirea a 19 noi ambasadori. Printre aceștia se numără și Mihai Alexandru Grădinar, care a fost propus ambasador al României în Danemarca și Islanda..

Mihai Alexandru Grădinar este fiul fostului director al SC Energie Termică, companie subordonată Primăriei din Sibiu, Ilie Grădinar, supranumit „Ilie Gigacalorie”, acesta fiind un apropiat al președintelui. Totodată, Iohannis a oficiat, pe când era primar la Sibiu, căsătoria lui Mihai Alexandru Grădinar, scrie presa din Sibiu. 

De-a lungul timpului, acesta a mai activat și la Ambasada României din Viena.

Potrivit declarației de avere de anul trecut, Grădinar are o locuință în Sibiu, una în București, un depozit de 254.000 de lei și unul de 4.500 de euro.

Pe aceeași listă cu ambasadorii acceptați de Klaus Iohannis se află și Dan Mihalache, șeful cancelariei prezidențiale, dar și Constatin Mihail Grigore, fostul ambasador al României la Moscova, care a fost nominalizat anul trecut pentru aceeași funcție în Cehia și retras în urma unui scandal care i-a adus porecla de „ambasadorul teleshopping”.