ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce deputatii juriști au aprobat în unanimitate proiectul de lege prin care clienții cu credite ipotecare pot scăpa de ele, cu condiția să lase băncii imobilul pus gaj, legea a fost aprobată de Parlament și va fi trimisă către peședintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Legea a fost votată de deputați cu 233 de voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă.

"Sunt 800 de mii de oameni care nu își mai pot achita ratele și zeci de români și-au luat deja viața din cauza băncilor", a declarat Daniel Zamfir, inițiatorul legii.

Bancherii nu au susținut această inițiativă pe motiv ca speculanții imobiliari vor beneficia de lege. Potrivit unor date prezentate de cei de la BNR, dintre primii 50 de debitori cu cele mai mari credite ipotecare, 24 au restanțe. Ar fi vorba de dezvoltatori imobiliari sau persoane care și-au cumparat mai multe case ori terenuri.

Dacă legea va fi promulgată de președintele Johannis, ea va intra în vigoare în 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.